RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kirkens tjeneste


Harald Hegstad er leder for Oslo bispedømmeråd. Arkivfoto: Kristin Trosvik
Harald Hegstad er leder for Oslo bispedømmeråd. Arkivfoto: Kristin Trosvik
Harald Hegstad fra Mortensrud er valgt til leder i Oslo bispedømmeråd.

OSLO/MORTENSRUD: Det er valgt ny leder og nestleder i Oslo bispedømmeråd. Leder er Harald Hegstad, professor i praktisk teologi ved Det teologiske Menighetsfakultet. Nestleder er Karin-Elin Berg, rådgiver i Kunnskapsdepartementet.

Harald Hegstad (50) fra Mortensrud er en av de syv lekkandidatene som er valgt til Oslo bispedømmeråd i perioden 2010-2011. Han ønsker å satse på utvikling og fornyelse i menighetene, inkludering av kristne innvandrere i menighetene samt trosopplæring og utvikling av den kirkelige organisasjon med vekt på demokrati og frivillighet.

Må kutte stillinger

Hegstad forteller at han ser frem til å ta fatt på rollen som leder for Oslo bispedømmeråd.

– Det er en ansvarsfull og viktig rolle. Og det gir mulighet til å sette viktige spørsmål på dagsorden, sier han og berømmer rådsmedlemmene.

– Det er et sterkt mannskap, mange dyktige medlemmer som det skal bli morsomt å lede, sier han.

Så langt har bispedømmerådet kun hatt ett møte.

– Så vi er fortsatt uerfarne. Men vi har jo rukket å tilsette ny sogneprest på Nordstrand, og det har vært noen budsjettsaker. Vi må dessverre redusere antall prestestillinger i bispedømmet, sier han.

Jobber mot politikere

I forkant av kirkevalget uttalte Hegstad at en av de største utfordringene for bispedømmerådet vil bli å få kontroll på økonomien i kirken.

– Heldigvis er økonomisituasjonen mye bedre generelt i kirken nå. Det var et stort underskudd fra 2008, men dette ble tatt igjen i 2009. Vi gikk derfor inn i 2010 i balanse, sier den nyvalgte lederen.

Likevel er nivået på den statlige bevilgningen til kirken for lav til å kunne opprettholde dagens nivå.

– I Soria Moria 2 sto det at man ønsket å øke antall prestestillinger. En annen oppgave for oss blir derfor å jobbe mot politikerne for å øke bevilgningen, sier Hegstad og legger til at Oslo bispedømmeråd i mars har møter med Oslo-benken på Stortinget og kirkestatsråden. Hegstad ønsker også å sette innvandrere og deres forhold til kirken på dagsorden.

– Dette er et naturlig perspektiv som melder seg fra Søndre Nordstrand. Og når jeg ser på innsendte planer og rapporter så ser jeg at dette har vært lite fremme i bevisstheten, avslutter Harald Hegstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere