*Nettavisen* Nyheter.

I kjærlighetsduell med Janove

NY PLATE: Grand Island er ute med ny plate. Jon Iver Helgaker(t.v), Pål Gustavsen, Eirik Iversen og Espen Gustavsen gleder seg til releasekonserten 30.januar på Parkteatret. FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Kritikerroste Grand Island er ute med sitt tredje album 'Songs from Östra Knoll 1:22'. Bandet har med seg selveste Janove i en kjærlighetsduell med bandets vokalist Espen Gustavsen.

LØKKA: Grand Island har tidligere gitt ut to kritikerroste album. På sitt tredje album har de også fått drahjelp av Janove Ottesen (Kaizers Orchestra), Steven Wilson (Superfamily) og Jørgen Munkeby (Shining).

– Vi fikk inn flinke folk som vi vet vil være med å heve sangene våre. I en av sangene har jeg en kjærlighetsduell med Janove. Den klassiske duetten er som regel mellom en mann og en kvinne, men vi valgte å bryte med dette. Derfor laget vi en herlig duett hvor vi har delt kjærlighetserklæring, forklarer vokalist Espen Gustavsen til Østkantavisa.

Dro til Sverige

Den nye skiva ble unnfanget i de svenske skoger, hvorav navnet 'Songs from Östra Knoll 1:22'.

– Det er stedsnavnet der vi spilte inn plata, sier Jon Iver Helgaker.

I fullstendig isolasjon fra omverdenen, uten innlagt vann eller noen form for kommunikasjonsutstyr tilbrakte bandet flere uker i et gammelt herregårdshus i de svenske skogene. Fra et tyvetalls låter ble det spikket ned til ti.

Låtene ble prøvespilt for de lokale beboerne på et lokalt vertshus en gang i uka i ulike versjoner, med og uten lokal blåserekke. Bandet selv mener de nøt godt av oppholdet i de svenske skoger.

– Det var deilig å spille et sted hvor vi kunne henge sammen uten andre sysler. Men samtidig blir vi gæren av å være sammen så lenge. Så vi var vel litt schizofrene, ler vokalisten.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Skryter av norsk publikum

Siden starten i 2005 har Grand Island turnert Norge på kryss og tvers, samt store deler av Europa.

Deres energiske liveopptredener har brakt bandet til mange av de største scenene og festivalene i Norge og på kontinentet, samt til både SouthBySouthWest og Eurosonic.

Nå gleder bandet seg til å turnere i hjemlandet.

– Vi har turnert mye i Europa og vi innser at vi er svært privilegerte her i Norge. I Tyskland må vi for eksempel kjøre rundt i en kassebil i 15 timer før vi ankommer stedet vi skal spille, for deretter overnatte på gulvet, for så å laste inn å kjøre 15 timer til neste sted hvor vi blir tatt i mot av en 15-åring, sier Espen Gustavsen.

– I Norge er de mye flinkere til å legge ting til rette for oss. Vi innser at det er et fint sted å være artist. Men vi har også mange gode minner fra turnen i Europa. Vi har bodd på alt fra de flotteste hotella til de kjipeste punkerhøla, ler Jon Iver Helgaker.

Trøkk på Parkteatret

Lørdag 30. januar slipper de plata med stor fest på Parkteatret.

– Det blir en folkefest på linje med 17.mai. Vi garanterer fullt trøkk og vi skal spille låtene fra vår nye plate. Det blir en herlig godteriblanding til publikum, sier Jon Iver.

Bandet ser også frem til å få prøvd seg på Parkteatret og benytter også muligheten til å skryte av Grünerløkka.

– Løkka har virkelig blitt en bra arena for oss artister. Nå får vi endelig spilt på Parkteatret som vi synes er et veldig kult sted, sier de.

11. februar står de også på Sentrum scene.

– Vi har snart spilt over alt i Oslo nå. Nå gjenstår bare Spektrum, men da må vi vel ha KORK i ryggen, ler Espen som trives svært godt foran et fullsatt konsertarena.

– Ja jeg trives best når det er mye folk. Jeg pleier å fryse til is om jeg skal spille for fem personer jeg kjenner, avslutter vokalist Espen Gustavsen.

Vinn plater og billetter til releasekonserten på Parkteatret her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.