RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kveld kan du parkere hvor som helst


Redaksjonen klarte ikke å dy seg, og måtte utfordre feilparkerings-skjebnen. Ved parkering forbudt skiltet, på en uoppmerket plass i en sving ble bilen plassert. Det gikk smertefritt.
Redaksjonen klarte ikke å dy seg, og måtte utfordre feilparkerings-skjebnen. Ved parkering forbudt skiltet, på en uoppmerket plass i en sving ble bilen plassert. Det gikk smertefritt. Foto: Foto: Hege Braaten
Trafikkbetjentene er ute i streik. Det betyr at færre bøter vil blir skrevet. DittOslo gjorde et forsøk på feilparkering, og ingen bøter ble gitt.

GRØNLAND: 17 av hundre kommunale trafikkbetjenter streiker i Oslo.

Selv om 83 fortsatt er i omløp, er det ikke mange timene til bilistene kan parkere hvor som helst i Oslo. På kveldstid er det nemlig ingen vakter ute.

Kort forklart; parkér hvor du vil uten å bli bøtelagt. Om du klarer å bli usett av private parkeringsvakter, vel å merke.

LES OGSÅ: YS Kommune og Unio i streik i Oslo

Kommunen taper penger

Utenfor Bymiljøetaten står Morten Dahl, fungerende leder for Parat i Bymiljøetaten, Eva Øye, konsulent for kjøretøy og maskiner, og Pål Kristian Sætheren, konsulent. De har stått som streikevakter i en snau time da dittOslo snakker med dem.

– Her står vi så lenge det trengs, sier Dahl.

I Bymiljøetaten er det 33 personer som er tatt ut i streik. Dette vil få konsekvenser, men det er kommunen som taper mest på dem.

Færre bøter vil bli skrevet, færre klager vil bli behandlet, i juridisk avdeling er et dagsverk borte, dårligere skilting og oppmerkinger vil bli utsatt.

Når parkeringsautomaten går tom for billetter er det ingen som kommer til å fikse denne. Det betyr at kommunen vil tape penger på parkeringsavgifter.

Og om de streikende ser feilparkeringer, ja, da snur de ryggen til.

– Nå er det ingen av oss tre som jobber med det, men jeg tviler på at det klør i fingrene til de streikende etter å skrive bøter, kommenterer Dahl.

LES OGSÅ: Finansbyråden mener de ga de ansatte et godt tilbud

Henger ikke med hodet

– Det ble ikke lagt frem noe tilbud til oss under meklingen. Det førte til at vi gikk, sier Dahl.

Torsdag morgen ble det klart at LO Kommune og Akademikerne er kommet til enighet med kommunen. Dette synes Dahl er pussig.

– Fagforbundet har stukket oss i ryggen, mener han.

For de tre streikevaktene er det umulig å si hvor lenge streiken vil vare. Men de henger ikke med hodet.

– Nå kommer kaffen snart, og tiden går unna uansett, sier Sætheren. Fint vær har de også fått, så de tre er stort sett fornøyde.

– Og blir det regn, så gjør ikke det noe. Vi er vanntette og krympefrie, legger han til.

Selv om du i kveld neppe blir bøtelagt for feilparkering, minner vi om at det fortsatt er ulovlig å parkere på ikke oppmerket sted. Med andre ord anbefaler vi deg fortsatt å holde deg til loven, selv om du ikke risikerer bøter.

LES OGSÅ: Tollerne kaller staten arrogant

Samtidig kan VG melde at de streikende partene møttes ved forhandlingsbordet klokken ti på torsdag.

LES OGSÅ: – Streiken er rett og rimelig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere