RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kveld kan han rappe valgseieren


Mosti, eller Mustefa Ahmed som han egentlig heter, har sanket så mange stemmer at han har sjansen til å gå helt til topps med raplåten sin på Blå i kveld.
Mosti, eller Mustefa Ahmed som han egentlig heter, har sanket så mange stemmer at han har sjansen til å gå helt til topps med raplåten sin på Blå i kveld. Foto: Foto: Marianne Holøien
17-åringen Mosti fra Østensjø er en av de 13 som kan vinne årets Rapvalg. Hele seks av 13 finalister er fra Oslo når vinneren kåres på Blå i kveld.

OSLO: – Jeg vil trigge den følelsen som hos ungdom om at de skal stå på for å gjøre noe med hverdagen sin og følge drømmene sine, sa 17-åringen Mosti, eller Mustefa Ahmed som han egentlig heter, da dittOslo snakket med ham tidligere i sommer.

Han deltar i Rapvalg, en  landsdekkende musikkonkurranse som skal føre flere unge til stemmeurnene, med en låt som handler om at du kan klare å oppnå de drømmene du kjemper for. Samtidig som dittOslo og de andre Amedia-avisene i hele landet for tiden arrangerer den landsdekkende musikkonkurransen Bandwagon, har den landsdekkende samfunnsrapkonkurransen pågått i hele sommer.

27.000 stemmer i nettavstemning

Han og de 12 andre finalistene er blitt stemt fram etter en åtte uker lang  nettavstemning der folk har avgitt totalt 27.000 stemmer på de 35 beste låtene.

Og Mosti  er ikke den eneste Oslo-deltakeren på scenen når vinneren av "valget" kåres i kveld. Fra hovedstaden deltar også Arshad Maimouni,  Danny Maroc, Degos, Gino Sydal/B. Comet og Herreløse.

Totalt var det 113 påmeldte til konkurransen.

– Opp til politikerne om de vil lytte

– Vi fikk inn 113 samfunnsengasjerte låter til konkurransen. Ungdom fra hele landet har skrevet, komponert og spilt inn musikk om politiske temaer. Politikk handler om å bli hørt, og Rapvalg gir unge en kanal hvor de kan fortelle om noe de synes er viktig – gjennom musikk. Nå er det opp til politikerne om de vil lytte, sier Akhenaton de Leon fra Rapvalg 2013 i en pressemelding. I samme melding beskriver han nivået på musikken som "utrolig høyt i år".

Har du ikke mulighet til å følge Mosti og de andre finalistene på Blå i kveld, kan du se dem på nett. Hele finalen kommer til å streames live på rapvalg.no.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere