RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kveld kommer pesten til Maridalen


Det er ingen spøk når pesten kommer til Maridalen.
Det er ingen spøk når pesten kommer til Maridalen.
Det tradisjonsrike maridalsspillet har premiere i kveld. Nordre Aker Budstikke er tilstede.

MARIDALEN: Maridalsspillet er Oslos eneste historiske friluftsspill og har tradisjoner tilbake til 1974. Nærmere 200 frivillige stiller opp for Maridalsspillet i år, som alt fra statister og skuespillere, til parkeringsvakter og kakeselgere.

Håper på tilskuerrekord

Engasjementet har aldri vært så stort som nå. I fjor hadde vi rekord med 4000 tilskuere totalt, og over 1000 bare på én forestilling, sa skuespiller og nestleder Ivar Christiansen til Nordre Aker Budstikke før sommeren.

Han har en drøm om at Maridalsspillet skal bli Oslos «Stiklestadspill», og allerede før sommeren hadde de solgt flere billetter enn på samme tid i fjor.

Heksebål og middelaldersang

Skuespillet «Svartedauen» av Carl Fr. Engelstad ble skrevet og oppført i kirkeruinene i Maridalen første gang i 1974. Presis klokken 21.00 er det premiere på årets spill som åpnes av leder for Riksteateret og skuespiller Ellen Horn.

En time før spillet starter, begynner tablåene i skogen, med middelaldersang, selvpiskere, kvinner med barnekister, heksebål, folk som henger i trærne og roper, tiggere og mennesker med blodige byller.

Årets forestilling er bearbeidet, og spenningen mellom øvrigheten og bøndene i Maridalen har fått større plass. Nye skuespillere sørger i tillegg for endret dynamikk og det er svært spennende, sier Christiansen.

Forestillinger:

Première i fredag kl. 21.00.
Spilles også 16.-20. august kl. 21.00.
Regissør er Svein Gundersen og musikalsk ansvarlig er Eli Storbekken. I rollene møter man blant andre: Rolf Arly Lund, Ole Kristian Thomassen, Anne-Marte Lund, Svend Erichsen, Ronny Fagereng, Karen Høie og Fred Borg.
Se mer på: www.maridalsspillet.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere