Gå til sidens hovedinnhold

I kveld: Noora Noor og 200 Holmlia-aktører

For femte gang arrangerer "Treffpunkt Holmlia" stor konsert og kulturdugnad i Holmlia kirke lørdag i forbindelse med FN-dagen og den årlige TV-aksjonen.

HOLMLIA: Kvelden vil by på et sjeldent musikalsk mangfold. Og i spissen av det hele finner vi Norges store souldronning, Noora Noor. Hun er for øvrig ambassadør for Care Norge, og vil i tillegg til å synge, fortelle fra sine ambassadør-turer.

Ellers blir det indisk dans, Bach-kantate med kor og strykere. Det blir korps, barnegospel og skolekor. Og gruppa KEPANO, som består av musikere fra Kenya, Pakistan og Norge vil sammen med Strykerne Oslo Sør spille det de kaller "Grenseløs folkemusikk".

Samtlige aktører og bidragsytere har tilhørighet på Holmlia! 600 publikummere har presset seg inn i kirken de siste årene, så publikum anbefales å komme tidlig.

Årets Holmlia United er i Holmlia kirke lørdag 17. oktober og begynner klokken 18.

Mangfold

– Disse konsertene har bygget seg opp til et tradisjonelt program, og jeg tør si at vi snakker om mangfoldets festaften her på Holmlia, sier organist i kirken, Hans Olav Baden.

Han har hovedansvaret for programmet.

– I løpet av 1 1/2 til 2 timer vil publikum få et meget variert program, og i og med vi har hatt fullt lokale hvert år, må vi ha lov til å tro at publikum setter pris på denne dobbelte markeringen - TV-innsamlingen og FN-dagen.

– Dette må vi kunne betegne som en stor begivenhet både for kulturaktørene og publikum. Presten i Holmlia - Silje Sørebø skal også i år binde det hele sammen. Arrangør er Holmlia kirke og biblioteket.

Bydelsprisen

Nytt av året er at Søndre Nordstrands bydelspris skal deles ut denne kvelden . Det er lederen på Deichmanske bibliotek på Holmlia, Elin Hermansen lokalpolitikerne har funnet som den verdige mottaker av årets pris.

– Det er flott at biblioteket blir fremhevet på denne måten, for det er helt klart en stor kulturbærer i bydelen, sier Baden.

Utstilling

I forbindelse med arrangementet vil det også bli anledning til å se utstillingen "Veier til Søndre Nordstrand".

Innsamling

Holmlia United er altså en av måtene TV-innsamlingen markeres på Holmlia. Det koster ikke noe å komme inn, og alle aktørene opptrer gratis. Men håpet er at publikum er rundhåndet når de får anledning til å komme med sitt bidrag i løpet av forestillingen.

– Tidligere år har det vært bra giverglede og det har kommet inn rundt 30.000 kroner, forteller Hans Olav Baden.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene