*Nettavisen* Nyheter.

I kveld viser hun sin versjon av Groruddalen på tv

HAR GÅTT BAKENFOR: Regissør Elisabeth Brun har det siste året arbeidet med serien «Dalen vår» som har premiere på NRK mandag. FOTO: JULIE MESSEL

I kveld går første episode av NRKs "Dalen vår" på lufta.

OSLO: Første episode som går i kveld kl. 20.15 introduserer de seks stemmene Brun følger gjennom serien: Politimannen Masood, Dansegruppa Massive, studenten Walid, ekteparet Grethe og Bjørn, forretningskvinnen Hodoo og lokalavisjournalisten Heidi.

Sistnevnte er tidligere journalist i Akers Avis Groruddalen Heidi Skjebstad.

Sparer ikke på kruttet

De av oss som kjenner Groruddalen, vet at Heidi Skjebstad var en glimrende journalist, og en viktig stemme i det offentlige ordskifte om Norges mest folkerike dal.

– Jeg vil gi Groruddalen en stemme, sier Skjebstad tidlig i første episode som sendes mandag.

Det lykkes hun også med å gjøre gjennom Bruns kringkasting av dalen til alle tv-skjermer i Norge.

NRK sparer ikke på kruttet når de nå har laget dokumentarserie om Norges mest beryktede dal. Her er vakre stilsikre bilder, flyfotos og timelaps av himmel og horisont, fint utvalg av musikk som følger temaene i episoden, klipp av gammelt «drabantby-materiale» fra Oslofilmer.

LES OM CASTINGEN TIL SERIEN: Vil ha groruddøler på tv

Lite utvalg

De seks stemmene som skal representere Norges mest folkerike og for mange mest beryktede dal blir presentert i første episode.

Det blir spennende å se hvordan blir tatt i mot.

At Groruddalen blir viet tid på statskanalen på sine egne, i allefall til en viss grad, premisser er stort i seg selv. Det er likevel ikke til å komme bort i fra at utvalg og representasjon, vinkling og dramaturgi gjør sitt til at denne serien er en versjon, og et lite utvalg av befolkningen i Norges mest folkerike dal.

Men skru uansett på tv-en klokken 20.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag