*Nettavisen* Nyheter.

I Lyn-drakt nr. 50

FC Lyn har ansatt ny "kit manager assistant". Anders Ørbeck fra Korsvoll er på plass på trening hver fredag, ivrig medlem av Bastionen. Elitelaget er imponert over hva den nyansatte assistenten kan om fotball.

Kadettangen: - Tydelig at Anders følger godt med i hva som skjer i fotballverdenen, sier massør og materialforvalter, eller; på godt norsk; kit manager; Tom Erik Jørgensen.
- Anders er arbeidsvillig, har gode sosiale egenskaper og er alltid på plass til rett tid, gjerne før. Viktige egenskaper i assistentjobben, som blant annet innebærer å hente frukt i treningspausene, hente baller, bære ut søppel og ta seg av A-lags-gutta når det trengs, forteller Jørgensen.
- Forrige fredag var jeg med Tommy Berntsen i svømmebassenget ved NIH og til sykkeltrening ved Toppidrettssenteret for å passe på at han gjorde jobben sin, kan Anders fortelle, som også kan røpe at "innsatsen var god". Uka før der var det Henrik Dahl som ble fulgt opp av den nye materialassistenten under strykeøvelser og sykling.
- Dahl må vi beholde i Lyn, mener Anders Ørbeck.

Går for gull neste år


Til vanlig trener A-laget på gressbane på Kringsjå, men når frosten kommer er det over på andre baner. I dag er det Kadettangen kunstgress.
- Edu er veldig rask og scorer mange mål og Espen Hoff er god på å sentre. Stefan Gislason hadde en flott straffe i kampen mot Lillestrøm, helt oppi venstre hjørne og Jo Tessem hadde et fint mål i kampen mot Fredrikstad, sier Ørbeck samtidig som han følger med på det som skjer under treninga.
- Spillerne er veldig gode. Neste år går vi for gull, sier han entusiastisk.
Anders Ørbeck er selv en habil fotballspiller som en av veteranene på Korsvoll Unified. På sin merittliste har han seire mot Tromsø, Borgen og Røa så vel som mot Vålerenga Unified på Ullevål stadion med over 20.000 tilskuere i pausekamp.
Fysioterapeut og hobbypsykolog
- Skal du ikke intervjue meg? Espen Hoff er påtatt fornærmet idet han hinker ut av banen og fysioterapeut og fysisk trener, Geir Kåsene og Anders kommer til med is og kompresser. Ankelen har fått seg en smell. Anonyme, dog velinformerte kilder i Lyn-miljøet, kan fortelle at Geir Kåsene ikke bare tar seg av A-lagets fysiske utfordringer, men er en person gutta oppsøker for å prate med om det meste, det være seg sportslig eller privat.
- Selve fotballspillingen er en økt, men det er flere treningstimer med spenst, hurtighet, styrke og øvelser for å bygge opp muskulaturen, særlig i mage og rygg, informerer Kåsene mens han iser ned foten til Espen Hoff.
- Vi har hatt litt for mye skader av langsiktig karakter i år, men målet er å få både Tommy Berntsen, Henrik Dahl og Lars Kristian Eriksen på banen igjen neste år.

Inkludering i praksis


- Jeg er imponert over den hjertevarmen og inkludering FC Lyn viser i praksis ved å ansette Anders, sier pappa Kjetil Ørbeck.
Sønnen har en psykisk utviklingshemming, og blir godt ivaretatt av trenerteamet i FC Lyn, så vel som av ungdommene i nærmiljøet på Korsvoll. Til våren er han invitert til å delta på russebil med gamle skolekamerater fra Nordberg ungdomsskole. Hvis du vil følge med på hva som skjer under forberedelsene og under russefeiringen, kan du møte gjengen i Nordberg-bussen på www.replay07.com.
Anders er også ivrig tilskuer på Lyn-kamper og landskamper, og drar gjerne dit sammen med Øivind og Torger, kamerater fra Unified-fotballen.
- Jeg har Williams syndrom. Det er litt dumt, for jeg kan antakeligvis ikke få mulighet til å kjøre bil eller motorsykkel. Kanskje scooter, opplyser den nye materialassistenten i FC Lyn.
Syndromet er ikke til hinder verken for å kjøre motorcross på bane hver tirsdag eller sykle opp til Ullevålseter eller Kikut for en vaffelstopp og tilbake. Eller å være til god hjelp under elitelagets fredagstreninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.