RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I morgen blir det (igjen) skikkelig kø i Bjørvika


SLIK SKAL DET BLI: Omleggingen i Bjørvika skal etter planen gi en en endring fra gjennomgangstrafikk til bygatestruktur.
SLIK SKAL DET BLI: Omleggingen i Bjørvika skal etter planen gi en en endring fra gjennomgangstrafikk til bygatestruktur. Foto: Illustrasjon: Statens vegvesen
Framkommeligheten blir «sterkt redusert» torsdag 5. juni. Helt fram til 10. juli vil det kun være ett felt i hver retning mellom Ekebergtunnelen og Bjørvika.

BJØRVIKA: Natt til torsdag 5. juni åpner Kong Håkon 5s gate og Nordenga bru for trafikk. I forbindelse med omleggingen blir det sterkt redusert framkommelighet i Bjørvika, melder Statens vegvesen.

Kong Håkon 5s gate kobles til Dronning Eufemias gate og Nordenga bru.

Omleggingen er den siste i Bjørvika før sommeren. Den markerer at arbeidene med Kong Håkon 5s gate, som har pågått i tre år, blir ferdige.

Les også: Frykter sykkelulykker i Dronning Eufemias gate

Fra to til ett felt

Anleggsarbeidene med å koble Kong Håkon 5s gate til utkjøringen fra Ekebergtunnelen krever plass. Statens vegvesen blir derfor nødt til å redusere fra to til ett felt mellom utkjøringen fra Ekebergtunnelen og Dronning Eufemias gate i begge retninger.

Det blir også risiko for kø i Ekebergtunnelen. Fram til 10. juli vil det være ett felt i hver retning mellom Ekebergtunnelen og Bjørvika.

Som de fleste nok har fått med seg har det vært mye kø i Bjørvika-området helt siden mandag 12. mai.

Les også: Frykter passasjerflukt etter ny dag med kø-kaos

Statens vegvesen ber publikum om så langt det er mulig å ikke benytte bil i området, og heller reise kollektivt. De henviser gjennomgangstrafikken til Operatunnelen.

Les også: Lys parkfremtid i enden av tunnelen

Skjønner frustrasjonen

– Vi forstår trafikantenes frustrasjoner over stadige omlegginger og kø, sier prosjektleder for Statens vegvesen i Bjørvika, Grete Tvedt.

Hun forsikrer om at når Kong Håkon 5s gate og Nordenga bru kobles til Dronning Eufemias gate 5. juni, vil kapasiteten i gatenettet forbedres sammenliknet med i dag.

Se Vegvesenets egne Bjørvika-sider for oppdaterte trafikkmønstre.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere