*Nettavisen* Nyheter.

I natt blir det travelt for Oslo-politiet

Mange synes det er godt med en øl når været er varmt - en god del synes det er så godt at de ender med å tylle i seg altfor mye.

Fyll og fanteri førte til en særdeles travel torsdagsnatt for Oslo-politiet. Det er én årsak til at de tror det blir enda travlere i natt.

OSLO: Hele 102 ganger måtte lovens lange arm rykke ut fra klokken 22 i går kveld til klokken 01 på morgenen i dag, fredag.

Utrykningene gjaldt stort sett alle mulige typer ordensforstyrrelser.

– Det er relativt travelt til å være en torsdagsnatt, oppsummerer operasjonsleder Martin Todnem ved Oslo politidistrikt.

LES DET SISTE FRA POLITIETS TWITTER-LOGG HER

Finvær = fyll- og bråkevær

Han tror ikke et sekund at helgen blir mindre travel for politimannskapene.

Les også: «Utelivet for 18-åringer i Oslo er dårlig, dritdårlig faktisk»

Værmeldingene forteller nemlig om en strålende fredagskveld med en del sol og opp til 18 varmegrader. Og finvær er åpenbart fyll-, bråk- og tullvær.

– Vi merker en klar sammenheng mellom været og aktiviteten. Hvis det er sol og fint vær, da øker alltid antall ordensforstyrrelser. Og er finværet kombinert med helg, da merker vi det veldig, sier Todnem.

Han beskriver aktiviteten natt til fredag som en "lett blanding" av alle typer ordensforstyrrelser, og kan ikke peke ut noen spesielt alvorlige eller tåpelige hendelser.

Les også: Gjengslagsmål ble filmet i Frognerparken

– Ta det rolig

Han og kollegene håper selvfølgelig at fredagsnatten "mot normalt" blir roligere enn årstiden, værvarselet og ukeslutten skulle tilsi, og gir gjerne noen formaninger til Oslo-borgere som gleder seg til en bytur i kveld:

– Oppfør dere fint, ta det rolig med alkoholen og ta vare på hverandre, oppfordrer Todnem.

Roligere på lørdag?

PS: Politiet kan trøste seg med at værprognosene på lørdag ser noe bedre (altså dårligere) ut:

Les også: Våte sommerdager i vente – som vanlig

Ned til 15 varmegrader og noe ettermiddagsregn. Langtidsvarselet for neste uke ser derimot verre (altså bedre) ut: ifølge yr.no kan vi vente oss mye sol, lite regn og rundt 18 varmegrader fra søndag til og med neste søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.