*Nettavisen* Nyheter.

I retten for ran, vold og spytting

28-åringen skal ifølge tiltalen ha utført to voldelige ran i fjor. I tilleg er han tiltalt for å ha forumlempet offentlige tjenestepersoner ved en rekke anledninger.

Da 28-åringen ikke lyktes med å ta en mobiltelefon fra en annen mann, skal han slått ham i hodet med flaske i Hausmannsgate. Det er ett av forholdene mannen må svare for i Oslo tingrett denne uken.

SENTRUM: Ved to anledninger i fjor skal mannen, som for tiden sitter i varetekt, ifølge tiltalen vært voldelig ved ett ransforsøk og ett ran.

I Hausmannsgate i august forsøkte han å stjele mobiltelefonen til en mann ved å slå ham i ansiktet med en flaske. Imidlertid nektet mannen å gi fra seg mobiltelefonen til tross for slaget i ansiktet, ifølge tiltalebeslutningen.

Den fornærmede fikk to kutt som måtte syes med sju sting.

Kniv

I november skal 28-åringen igjen har vært på ferde igjen. Gjentatte ganger skal han slått eller sparket sitt ransoffer i ansiktet, hodet og kroppen.

Han skal også ha holdt en kniv mot halsen hans, i tillegg til å ha slått med kniven.

Ransofferet fikk to kutt i ansiktet som måtte syes. 28-åringen skal ha fått med hans lommebok som inneholdt 2600 kroner.

Spyttet og dyttet

Tidligere på året i fjor sonet han i Oslo kretsfengsel. Og skal han vist dårlig oppførsel. Ved ett tilfelle skal han ha spyttet en fengselsbetjent i ansiktet. Senere skal han ha dyttet til en annen fengselsbetjent.

Senere på sommeren ble han innbrakt for ordensforstyrrelse i sentrum. Overfor politibetjentene var han ifølge tiltalen lite samarbeidsvillig.

Foruten å rope og hyle, prøvde han å vri seg ut av politibetjentenes grep.

Dom i saken faller i Oslo tingrett iløpet av denne uken.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.