Gå til sidens hovedinnhold

I rute med juleforberedelsene

I Amaldhus dufter det allerede vidunderlig av hjemmebakst fra kjøkkenet, og på loftet i annekset jobber tradisjonen tro flittige hender med flott håndverk.

MAJORSTUVEIEN: Fredag 27. november klokken 12.00 åpner årets utgave av Amaldhus Julehus. Det idylliske tunet i Majorstuveien 8 er som skapt for juleforberedelser, og det har vært en travel høst for alle som tar del i arbeidet med Julehuset.

Minst 35 personer er eller har vært involvert på et eller annet plan, forteller Eva Preus, som i tillegg til å bake alle kakene sørger for at hjulene går rundt og drar i samme retning.

Krum og makroner

Rundt 1000 kaker er kjevlet, trillet, formet og stekt på kjøkkenet vårt de siste ukene, det er nemlig mange som kommer til oss for å handle årets julebakst. Og det er veldig hyggelig! I år baker jeg krumkaker, mandelmakroner, serenakaker og vaniljenøtter.

Eva ser ut til å kose seg i baksteosen på kjøkkenet. At hun er en kløpper med sukker og mel og alt det andre en baker trenger, vet alle som har besøkt Amaldhus. Hun disker opp til kulturdager, Jazzcafé neste er for øvrig 5. desember sommerfest og julehus. Evas hjemmebakst er et must.

I tillegg til hyggelige esker med julebakst har hun selvsagt også i år sørget for ferske godsaker å nyte rundt småbord i kafeen. Og risengrynsgrøten på Amaldhus er nesten like berømt som hjemmebaksten.

Den flittige gjengen på loftet har produsert veldig mye fint i år også. Unni Karlsen, som er kreativ leder på huset, og alle hennes flittige hjelpere har virkelig gjort sitt til at mye av årets julehandel kan legges til hyggelige omgivelser på Amaldhus.

Vi har som vanlig mye strikk, blant annet skjerf, trekantsjal, vesker og luer i år har vi noen ganske så tøffe luer til gutta også.

Jakter julestemning?

Unni viser rundt i det hyggelige verkstedet på loftet. Her bugner det av både nydelig og nyttig håndverk og håndarbeid. Bordbrikker, brødposer, smykker, lekre engledekorerte fat og mye fin julepynt. Lysthuset leverer overflødige tekstiler til Amaldhus, og det er gøy å se hva kreative hoder og hender får ut av lekre stoffer, bånd og rysjer. Og dette er ikke dyrt, folkens! I tillegg selges det litt keramikk og småbilder, og nydelig honning fra husets faste leverandør Ali Fenhaji.

Det hender vel at julestemningen sitter litt langt inne for noen hver. Amaldhus gjør i hvert fall sitt for dem som ønsker å starte adventstiden i rette stemning.

Fra klokken 12.00 til 16.00 27., 28. og 29. november ønskes store og små velkommen inn i Julehuset for å bare titte, sitte ned og ta en kaffekopp og en prat, lytte til klassisk juletaffel, eller handle julegaver. Dørene er vidåpne for alle

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter