*Nettavisen* Nyheter.

I samme grønne båt

Fornøyd med forrige ukes planting: Barn i gården: Isudin ,Aksel, Aisha, Luna, Mateo, Sihem, Mulri, Sabrina, Salma og Ibtusam. FOTO: LOUISE VAD Foto: FOTO: Louise Vad

Barna i de kommunale bygårdene i Danneviksveien på Sagene vil ha det grønt!

OSLO: Fredag plantet barna kirsebærtrær i bakgården.

En hyggelig hage og et velstelt boområde gjør at bomiljøet i den store kommunale gården i bygårdene Danneviksveien 3/Arendalsgata 7 på Sagene er blitt bedre. Det er gårdsbestyrer og "sjef for urtegruppa", Sonja Olafsen, helt sikker på.

– Fredag hadde vi en hyggelig ettermiddag med utplanting av blomster og urter. Barna var stolte over å kunne plante ut blant annet jordbær, ulike typer krydderurter og tomatplanter. I tillegg ble det plantet kirsebærtrær.

Slutt på drikking

Tidligere i vår fikk de beboerne som ønsket det, utdelt frø som de kunne så i melkekartonger innendørs, og senere plante ut.

– Før var det mye drikking ute i gården. Det er det helt slutt på, og de som satt mest ute og drakk før, er de ivrigste til å hjelpe til med å holde gården i orden nå, opplyser en fornøyd kommunikasjonsrådgiver i Boligbygg, Louise Vad til dittoslo.no.

LES OGSÅ: Vær obs her!

I fortsettelsen er det opp til beboerne selv å følge opp den nye kjøkkenhagen, med vanning, luking og annet stell.
– Det klarer vi! Det er ingen her som vil ødelegge noe som er så fint, for alle, sier Sonja Olafsen. Sonja Olafsen har bodd her lenge, og kjenner de fleste som bor her og har barn og barnebarn i samme gård.

Samlingsplass for alle

Det bor nesten hundre barn og enda flere voksne i den store kommunale gården på Sagene. Takket være et unikt samarbeid mellom beboerne, Boligbygg og Bydel Sagene har uteområdet i det store kvartalet blitt veldig trivelig.

Det har blant annet kommet på plass flere flotte lekestativer med kunstgress under, og en flott samlingsplass med benker og to store griller. På et område som tidligere var ”ingenmannsland” er det ryddet opp og lagt plen og plantet flotte rododendroner.

LES OGSÅ:

Nå er det rygt på Langøyene igjen

Fra pissoarer til statsministerboligen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag