RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I skyggen av Bond

Pierce Brosnan (56) er i vinden som sjelden før. Det takker han James Bond for.

Irske Pierce Brosnan er en av vårens gjengangere på norske kinoer. Ikke før har vi sett ham i det ungdommelige effekteventyret «Percy Jackson & Lyntyven», før han dukker opp i Roman Polanskis «The Ghost Writer» (premiere 26. mars).

Så, over påske, får han bryne seg mot vampyryndlingen Robert Pattinson i det romantiske dramaet «Remember Me».

Takknemlig

Brosnan huskes fortsatt best for at han gestaltet selveste James Bond fire ganger på 90- og 00-tallet. Men timeplanen vitner om at han lever greit også etter «Die Another Day» (2002).

– Jeg har alltid sett på meg selv som en arbeidende skuespiller. Det har jeg tenkt å forbli så lenge jeg er i bransjen, insisterer han når han treffer pressen på et fancy London-hotell.

Høy og mørk, og ulastelig dresskledd, minner han akkurat passe om agent 007.

– Jeg ble utdannet til, og har ofte fått høre at jeg har det i meg, å takle en rekke forskjellige roller, fortsetter Brosnan.

– Bond var et fenomenalt kapittel av mitt liv. Jeg er svært takknemlig for å ha fått lov til å framstille ham. Det har gjort det mulig for meg å fortsette å lage mine egne filmer. Forhåpentlig får jeg være med en stund til. Jeg håper jo å kunne overraske.

Langhåret

Brosnan har levendegjort en variert kolleksjon av skikkelser i det siste. I «The Ghost Writer» – skandaleomsuste Polanskis politiske thriller – spiller han en tidligere britisk statsminister med forfatterambisjoner.

I «Remember Me», regissert av Allen Coulter, er han den hardt prøvede New York-faren som holder sønnen i ørene etter beste evne.

Og nylig så vi ham altså som langhåret gresk-mytologisk kentaur i Chris Columbus’ «Percy Jackson»-filmatisering.

– Chris var veldig smart. Han sendte meg manuskriptet sammen med en illustrasjon av meg som var usedvanlig smigrende, med muskler og det hele, forteller Brosnan lattermildt.

– Så innhentet virkeligheten meg idet jeg måtte opp på stylter iført blå tights. Du skal være en modig mann som beveger deg slik ut på settet, foran 200 unge mennesker i toppform som bare venter på å få slippe til.

– Heldigvis var det kun snakk om et par dagers jobb. Jeg kom meg gjennom det.

Siste vers

Neste år vil blant annet by på Brian Levants «Vanilla Gorilla», ifølge The Internet Movie Database, som ellers spekulerer i en oppfølger til blockbusteren «The Thomas Crown Affair» (1999).

Dog spørs det om vi noen gang får oppleve sangeren Brosnan på lerretet igjen. Når en svensk journalist vil vite om det ligger an til flere musikaler etter ABBA-modell, må han dessverre skuffe henne.

– Jeg tror ikke vi vil greie å toppe det vi gjorde sist. «Mamma Mia!» var en fabelaktig suksess, konstaterer Brosnan.

– Jeg tror vi skal gi oss mens leken er god. Less is more, ikke sant?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere