RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I solidaritet med krigens ofre

Lørdag kveld arrangeres solidaritets- og forbønnsgudstjeneste for krigens ofre i Midtøsten ved Kirkeruinene i Maridalen.

Maridalen: Gudstjenesten vil bli preget av det som skjer i Midtøsten. Årets Olsok-gudstjeneste i Maridalen er derfor en solidaritets- og forbønnsgudstjeneste med krigens ofre.
Gudstjenesten holdes i kirkeruinene i Maridalen, 29. juli kl 18:00, og arrangeres av Maridalen- og Nordberg menigheter og Maridalens venner i samarbeid med Kirkens Nødhjelp, Norges kristne råd, Mellomkirkelig råd og Oslo Bispedømme.
- Den nye bølgen av voldelige handlinger i Midtøsten har ført til dyp bekymring over hele verden. Alle parter i konflikten trapper opp sine krigshandlinger og de sivile har liten eller ingen beskyttelse. Opptil 500 000 mennesker er drevet på flukt fra krigen. Til nå har det internasjonale samfunn ikke lykkes med å stoppe den voldelige utviklingen. Det er mange av oss som føler maktesløshet når vi følger nyhetsbildene og hører skildringene av en sivilbefolkning som lider, sier Unni Grevstad, redaktør i Kirkens Nødhjelp, og legger til:
- Olsok-gudstjenesten henter frem arven fra den første kristne tid her i Norge og minnes hva det var ved denne nye troen som virkelig grep oss. Med innstegsteksten "KviteKrist lærte oss hva solidaritet er og at alle mennesker er like mye verd!" samler vi oss til bønn om fred og rettferdighet.
Gudstjenesten etterfølges av en konsert i kirkeruinene med Jørn Simen Øverli og Stian Karstensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere