*Nettavisen* Nyheter.

I tog for miljøet

Nordskrenten barnehage markerte verdens miljøverndag ved å gå i tog.

Holmlia: På tirsdag var det verdens miljøverndag. Dette markerte Nordskrenten barnehage på Holmlia ved å lage et miljøopptog. Sammen med Nordre Ås barnehage gikk de en runde rundt på Holmlia for å vise at de bryr seg om miljøet.

Vi fikk egentlig en invitasjon til delta i en parade i byen, men vi valgte å heller lage en egen lokal parade, forteller førskolelærer Linn A. Uttersrud.

Hun gikk foran i toget med en plakat der det stod "Vi er glad i jorda vår". Denne setningen hadde barna pugget utenat og ropte mens de gikk i toget.

Is som smelter

Hovedfokus for opptoget er "is som smelter" ettersom dette er tema for FN denne dagen. Vi hadde derfor med oss isblokker som smeltet mens vi gikk, forteller hun.

Isblokkene ligger i melkekartonger, og vi har laget de av vann, grønn konditorfarge, makaroni og glitter, forteller Dina Kolderup.

Hun og venninnen Synne Eurika Maud har lært i barnehagen hvorfor de gikk i tog denne dagen.

Det er verdens miljøverndag, og derfor går vi i tog. Det er ganske gøy, forteller de 6 år gamle jentene.

For miljøet

Vi hadde ikke lagd noe stort ut av denne dagen på forhånd. Mange er engasjert i miljøvern, men ikke alle. Derfor ville vi i første omgang finne ut av hvor mange barnehager som ville være med å delta. Vi ble ca 120 personer i toget i år. Jeg tror barna syntes det var gøy å gå i tog, men det ble litt for få slagord. Neste år kan det tenkes at vi gjør litt mere ut av det på forhånd. Kanskje vi også lager vår egen miljøvernsang, forteller førskolelæreren.

Barnehagen har så smått begynt å lære de eldste barna om å ta vare på miljøet. De har lært å så frø og å kildesortere søppel. Ikke alle forstod hvorfor de gikk i tog akkurat på denne dagen, og noen av barna ble skuffet da de forstod at de skulle gå, og ikke kjøre i tog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.