*Nettavisen* Nyheter.

I vinden på scooter

Nordstrand trafikkskole har i de siste månedene opplevd en enorm pågang fra ungdommer som vil ta mopedlappen. Sist helg var det Marius Udnesseter (17) og Mikkel Bøhm Larsen (16) sin tur til å prøve lykken.

KOLBOTN: Massivt regnvær og sterk vind hindret ikke den fartsglade duoen i å kose seg på parkeringsplassen på Mastemyr. Nordstrands Blad møter de to guttene fra Nordstrand rett etter at de har avsluttet dag én av det tre dager lange kjørekurset. Marius Udnesseter og Mikkel Bøhm Larsen gliste bredt der de sto med hjelmen under armen og det var ingen tvil om at de har blitt bitt av scooterbasillen som herjer i hovedstaden.

Dette var veldig moro. Jeg var dypt konsentrert hele veien, sier Mikkel.

Helt herlig, fortsetter Marius.

På fredag ble det terpet teknikk i fire timer. Kjørelærer, Henning Torp, fra Nordstrand trafikkskole ledet den intensive økta, der både slalåm mellom kjegler, sirkeltrening og bremseteknikk sto på agendaen.

Egne sparepenger

Et mopedkurs hos Nordstrand trafikkskole koster i dag 4000 kroner. I forkant må elevene også gjennom et obligatorisk trafikalt grunnkurs til 1500 kroner.

Hvordan finansierer dere mopedlappen?

Mamma og pappa dekker det meste. Jeg er litt heldig, svarer Mikkel Bøhm Larsen.

Jeg har spart opp en del penger, så jeg betaler nok det meste selv. Men jeg håper også at foreldrene mine vil sponse meg litt, sier Marius Udnesseter.

I de to tenåringenes respektive vennekretser har de fleste anskaffet seg mopedlappen den siste tiden. Marius forteller at han lenge var i tvil om hva han skulle gjøre.

I fjor syklet jeg, men når våren kom var jeg ikke i tvil lenger. I år kommer det til å gå kjappere, ler han.

Mikkel ser fram til å bli mer fleksibel.

Jeg kommer til å kjøre scooter overalt. Til skolen, treninga og til gutta. Det gjør alt litt mer lettvint, sier han fornøyd.

Retro

Til tross for at mopedlappen snart er i boks har verken Mikkel eller Marius anskaffet noen tohjuling enda.

Jeg drømmer om en Habana Mojito-scooter, men de skal visst være veldig dyre, sier Marius.

Det er retrolooken som gjelder. Vespa er også kult. Jeg kommer nok til å kjøpe en som er brukt, forteller Mikkel.

Henning Torp har drevet Nordstrand trafikkskole siden 1997. Han dro i gang med mopedkurs i fjor, og Torp forteller om en enorm pågang.

Vi har allerede hatt 40 personer på kurs i år, og det er veldig bra. Å kjøre scooter har blitt mote, sier han til Nordstrands Blad.

Har du noen tips å gi til unge og uerfarne sjåfører?

Det viktigste er å ha god plass rundt seg, og man må aldri oppsøke farlige situasjoner. Det er også viktig å trene på det å bremse. I tillegg må man se opp for grusete områder, svarer Henning Torp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.