RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ibsen for nærmiljøet

Heretter vil Ibsen-sitater følge reisende til og fra Nydalen t-banestasjon. I anledning Ibsenfestivalens første dag, fikk også vårt lokalmiljø en bit av nasjonalhelten.

NYDALEN: Torsdag ble nemlig en lydinstallasjon bestående av kjente Ibsen-sitater og replikker siste tilskudd på t-baneholdeplassen. Med hovedvekt på skuespillene "Gjengangeren", "Vildanden" og "Peer Gynt", skal lyduniverset "Tunnel of Light" av komponist Bjarne Kvinnsland bringe Ibsen til de kollektivt reisende.

Bedre reise

Det er et samarbeid mellom flere aktører som har realisert installasjonen.
Vi har nettopp åpnet T-baneringen, og Ibsenfestivalen pågår på teatre tilknyttet ruta. Vi tenkte at vi kunne knytte det sammen, forteller informasjonskonsulent i Sporveiene, Marina Heyerdahl. Til den formelle åpningen var både komponist, samarbeidspartnere og teatersjefer til stede. Kort tid før snora skulle klippes, kom også Ibsen luntende. Litt ustø, og med et nesten sørgmodig blikk, vaklet folkehelten forbi lokalene til BI.

Skaper liv

Selv om Ibsen kunne oppleves på byens største teaterscener fra og med nevnte torsdag, valgte mange å ta turen til Nydalen; deriblant Ellen Horn.
Vi er veldig happy for at det offentlige rom fylles med Ibsen. Det er viktig at vanlige folk får kontakt med arbeidene hans også, sier teatersjefen.
For viseadministrerende direktør Espen Hansen i samarbeidspartneren Avantor, bidrar lydinstallasjonen først og fremst til å tilføre nærmiljøet noe.
Vi ønsker å skape liv mellom husene i Nydalen. Med tiltak som dette, blir området brukt i tråd med våre visjoner. Vi vil også forbedre reiseopplevelsen, og kanskje gi folk noe oppløftende på vei til og fra jobb eller liknende, sier han, og får støtte fra en ivrig festivalsjef, Ba Clemetsen:
Det er kjempegøy at folk slippes til på denne måten. Overalt er det Ibsen!

Vi ønsker å skape liv mellom husene i Nydalen
Espen Hansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere