RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matteuspasjoner avslutter Ibsenfestivalen.
Matteuspasjoner avslutter Ibsenfestivalen.

Ibsen-maraton

Det blir maraton-avslutning, når Sebastian Hartmann legger premieren på sin åpningsforestilling, som teatersjef, til Ibsenfestivalen.

Temaet for stykket "Matteuspasjoner" er den kristne tro, og forestillingen består av tre separate deler og varer totalt i fire og en halv time. Det er pause underveis.

For første gang legget et utenlandsk kompani premieren til Ibsenfestivalen, og det er en stor begivenhet når Hartmann velger å legge premieren på sin åpningsforestilling til Nationaltheatret.


Sebastian Hartmann, som overtar som teatersjef på Centraltheater/Schauspiel Leipzig den 18.september, har latt seg inspirere av Johann Sebastian Bachs Matteuspasjon, og jesu lidelseshistorie. Likevel er hovedtema det vestlige menneskets forhold til den kristne gud.


Første del av stykket er basert på Ingmar Bergmanns Nattverdsgjestene, i en ny oversettelse av Renate Bleibtreu. Denne delen varer 1 time og 8 minutter. Andre del bygger på Henrik Ibsens Brand, gjendiktet av Christian Morgenstern. Denne delen varer i 1 time og 40 minutter. Tredje del bygges over Matteusevangeliet og andre tekster. Denne delen varer ca 1 time og 10 minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere