*Nettavisen* Nyheter.

Ibsen-støtte til Deichmanske bibliotek

Deichmanske bibliotek på Stovner er innvilget kr. 15.000,- i støtte fra bydelen til prosjekter i forbindelse med Ibsen-året 2006. De ønsker å bruke pengene til å sette opp et skuespill om Ibsen med lokal vri.

Stovner: Deichmanske bibliotek på Stovner har søkt om støtte til Ibsen-arrangementer i 2006. Dette ble enstemmig vedtatt i BU's møte sist torsdag. Deichmanske ønsker å sette opp et skuespill der Ibsen portretteres i dagens nærmiljø på Stovner. Deichmanske har fått innvilget kr. 15.000,- i støtte til prosjektet.
2 jenter fra Stovner videregående skole skal være med i skuespillet sammen med manusforfatter Arne Garvang.
På Deichmanske bibliotek er avdelingsleder Siri Tidemann-Andersen glad for pengestøtten de nå får fra bydelen.
- Vi søkte om 25.000 kroner til to ting: 15.000,- til skuespill og 10.000,- til Ibsen-bøker på minoritetsspråk. Vi er veldig glade for å ha fått innvilget kr 15.000,-. Disse pengene vil i hovedsak gå til skrivestøtte til Arne Garvangs skuespill som skal settes opp på biblioteket og lanseres under bydelsdagene 10.-13. mai i år.

Stolte Stovner

Stovner bibliotek har markert seg med kultur i bydelen i mange år. Personalet har gjort en kjempejobb og fått til et kulturløft. Antall besøkende økte med 7,1 % i 2005, og utlån økte med 2,8 % i fjor, forteller Tidemann-Andersen entusiastisk. Deichmann har mer og mer blitt et sted å være. Vi har kunstutstillinger, det er trådløst nettverk her, så man kan ta med sin egen laptop, sitte her og surfe på nettet eller bruke maskinene vi har. Lesesalen med aviser og tidsskrifter blir mye brukt.

Ibsen på minoritetsspråk

Biblioteket har noe Ibsen-litteratur på engelsk og andre språk, men ønsker seg flere Ibsen-titler på minoritetsspråk. Noe er bestilt på bokbudsjettet, men de kunne ønske seg mer penger til dette. De har bestilt bøker fra flerspråklig bibliotek. Tidemann-Andersen har merket en økt etterspørsel etter Ibsen-litteratur blant skole-elever i år. Mange skriver oppgaver om Ibsen i jubileumsåret.
Nestleder i bydelsutvalget og OKK (Oppvekst- og kulturkomiteen), Eva Semmerud, er meget glad for tildelingen av støtten.
- Deichmanske bibliotek på Stovner har bestandig fine tilbud, og det er hyggelig å kunne støtte de, sier hun.
Det er viktig at biblioteket får støtte til å kjøpe inn Ibsen-bøker på de mest representerte minoritetsspråkene i bydelen - det er veldig mange med minoritetsbakgrunn som bor i bydelen og bruker biblioteket, sier Semmerud.
Bibliotekets åpningstider er: Man-tors: 9-19, Fre: 11-16 og lør 9-14.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.