*Nettavisen* Nyheter.

Idémyldring ble til forsamlingshus

Bjørndal skal bli enda bedre når vi får Bjørndalshuset på plass, sier Egil Hauge. Her hvor brakkehuset ovenfor idrettsbanen står, er det planer om å bygge det.

Det begynte med «Bjørndal enda bedre» - en idémyldring for å få et bedre lokalmiljø. Etter hvert kom man frem til at et forsamlingshus må til, og nå er det satt dato for åpning - 11.11.2011.

Klikk på bildet for å forstørre.

Før jul presenterte Egil Hauge planene for Bjørndalshuset for BU.

BJØRNDAL: Skal man få til noe, må det settes mål å arbeide mot, sier Egil Hauge. Han er ansatt for å styre prosessen for bygget.

Vi skulle selvfølgelig gjerne se det på plass tidligere, men må være realister, sier han.

Det er der hvor det grå brakkebygget opp for idrettsbanen mot Slimeveien det nye Bjørndalshuset er tenkt skal bygges. Her var det jo først legesenter, så aktivitetshus og nå moské og bordtennislokale.

Dette huset kan flyttes, og vi har flere alternative steder her på Bjørndal, sier Hauge.

Et hus i to etasjer på 700 kvm er foreløpig planlagt.

Men hva skal det inneholde?

Vi har jo fått en ny fin skole her på Bjørndal med mange aktiviteter. Men vi har behov for et sted som kan gi rom for alt. Og håpet er at det kanskje kan få en kombinert funksjon slik at det både gir inntekt på dagtid og er til lokalmiljøets beste på ettermiddag, kveld og i helgene. En av tankene er for eksempel å få den nye frivillighetssentralen inn her.

Finansiering

Hvordan skal huset finansieres? Det skal jo både bygges og driftes?

Vi snakker om et hus med en kostnadsramme på ca 15 millioner for oppføring. Til dette har vi håp om å nyte godt av kombinasjonen offentlige midler og stiftelsespenger. Sparebankstiftelsen for eksempel har jo i år satt møteplass/ungdom som tema. Men det finnes også andre stiftelser. Og vi har jo også Oslo Sør-midler i tankene både til oppføring og drift.

Hauge var i bydelsutvalget før jul og fortalte om planen med tanke på at det kan være med når Oslo Sør-midler nå skal fordeles.

Og drift? Det koster vel en del å holde et slikt hus i gang?

Ja, og her er det som jeg nevnte flerdrift som må bli aktuelt.

Fremdrift

Datoen 11.11.2011 er altså satt som mål for ferdigstillelse.

Allerede i begynnelsen av februar skal skisser og romprogram - og ikke minst kostnadsoverslag være ferdig, sier Hauge.

Når vi har kommet så langt, må vi navigere på best mulig måte i forhold til Plan- og bygningsetaten. Vi vet at det kan være en utfordring, men det bør gå relativt raskt for vi må ha omtrent ett års byggetid på oss.

Møteplass, fellesskap, inkludering, mangfold og åpent for alle står som stikkord for Bjørndalshuset. Hvilket lokalmiljø kan ikke ønske seg noe tilsvarende?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.