RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idémyldring med Hummelvoll


Hilde Hummelvoll var mektig imponert over idéene til (f.v.) Alexander Zarate (13) og Eivind Myhre (15). Marius Hamm Lystad var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Hilde Hummelvoll var mektig imponert over idéene til (f.v.) Alexander Zarate (13) og Eivind Myhre (15). Marius Hamm Lystad var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Fire idérike ungdommer skal lage fire reklamefilmer for Groruddalen. Det bare må bli bra.

TROSTERUD: Som et ledd av Groruddalsatsingen skal lokale ungdommer fra Almedie lage fire tre minutter lange tv-nettreportasjer som viser ulike sider av Groruddalen.

Etter noen uker med idéutvikling la de torsdag fram forslagene på workshop med Hilde Hummelvoll på Trosterudklubben. Målet for kvelden var å få inspirasjon til å videreutvikle idéene, samt komme et steg nærmere det ferdige resultatet av reklamefilmene.

Talenter i Groruddalen

En av ungdommene som skal lage film, er Marius Hamm Lystad (12). Med voldsomt engasjement legger han fram alle idéene som har surret rundt i hodet hans de siste ukene.

- Jeg tenker å lage en film om talentene i Groruddalen. Her har vi en dansegruppe som er med i Norske talenter på TV2, jeg kjenner en femteklassing som kan ta backflip på ski, og så kjenner jeg en som er flink til å trikse.

Nesten uten pustepause fortsetter han å fortelle om hvordan han har tenkt å bruke fortfilm når de skal forflytte seg mellom de ulike talentene i reklamefilmen og på hvilke steder de skal filme sånn at seerne skal kunne kjenne seg igjen på stedene opptakene er gjort.

Alle rundt bordet blir mektig imponerte over alt Marius har tenkt ut, både i form og innhold.

- Du har tenkt på dette lenge, du? spør Hilde Hummelvoll.

- Ja. Men bare siden i går, da, kommer det kjapt fra Marius før han plukker opp telefonen, sender et par meldinger, mottar en samtale og springer ut døra for å dra på fotballtrening.

MTV-parodi

Mangeårig medlem av Almedie, Alexander Zarate (13) ønsker i en av sine to filmer å presentere Trosterudklubben. I en litt original innpakking.

For de som har sett litt på MTV, vil kanskje ordet "Cribs" gi assosiasjoner til en serie der rike, sleskete kjendiser stolte som haner viser fram hvor fine hus de har, hvor store badebasseng og biler de har, og hvilke mengder eksklusiv mat og årgangschampgane de har i kjøleskapet. Dette vil Alexander lage en parodi på.

- Jeg tenker at vi kan vise fram klubben rom for rom som en parodi av "Cribs". Vi kan begynne med å filme huset utenifra, men jeg vet ikke helt hvilke rom vi skal bruke.

- Hva med å ta kjøkkenet og vise hvor utrolig mye cola dere har i kjøleskapet? spør Hilde. Så kan jo du være hovedpersonen som liksom eier klubben, og så kan dere få et par jenter til å stå rundt deg hele tiden så alle kan se hvor mange damer du har og hvor vellykket du er? spør hun videre.

I sin andre film vil Alexander filme noen gamle Groruddøler.

- Hvordan kommer dere på alle disse idéene?

- Jeg bare kommer på det. Gamle damer, for eksempel. De har vært her lengst, så da er det jo naturlig å lage en film om dem sier Alexander.

Imponert Hummelvoll

Hilde Hummelvoll på sin side er kjempeimponert over ungdommene.

- Disse ungdommene får et utrolig forsprang når det gjelder mediekunnskap, og det er moro å se at de har en slik genuin interesse for å lage film. Dette var som å være på et "voksent" redaksjonsmøte. Jeg er rett og slett veldig imponert over alt de har lært.

Påskeferien skal brukes til å klippe og redigere, og etter det, når filmene er klare, blir det mulig å se dem på internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere