RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idettsfest med alvorlig undertone

Tamiler er et folk som har opplevd mye smerte. Når de arrangerte sin egen idrettsdag lørdag var det derfor ikke helt uten alvor.

Stovner: Senest i helgen ble tamiler drept i kamper på Sri Lanka. Når norske tamiler arrangerer idrettsdag er dette hendelser som ikke går upåaktet hen. En stor del av åpningsseremonien var viet til de som har mistet livet i frigjøringskampen.
- Alle tamiler har mistet noen i frigjøringskampen, og det er noe som ligger i oss hele tiden, vi kan aldri glemme. Derfor er det viktig for oss å vise respekt, sa leder for arrangementet Ananth Fathananthan.

Rørt

Tamilsk barn og ungdom idrettsklubb som står bak arrangementet hadde delt idrettslaget i tre hus, der hvert hus hadde valgt en krigshelt som har mistet livet som de ønsket å ære på idrettsfesten. Arrangementet åpnet med flaggheising, fakkelstafett og ikke minst respekt for de døde. Bydelsdirektør i Stovner bydel, Maria Brattebakke var invitert som æresgjest til arrangementet, og uttrykte stor glede ved å være tilstede.
- Jeg er veldig stolt av at dere bor her i Groruddalen. Dere er en sportsklubb vi legger merke til, og historien bak tredelingen av laget rører meg, sa hun.
Solen skinte over Stovnerbanen lørdag, og når startskuddene gikk, var det store smil og latter som preget barna som deltok i konkurransen, noe bydelsdirektør Brattebakke også la merke til.
- Solen skinner og vi har alle gode krefter med oss i dag.
- Er det en stolt bydelsdirektør som står her i dag?
- Ja, det kan du trygt si. Å se at vi har så mange ressurssterke foreldre, til tross for alt de har opplevd med krig og tsunami, det er rett og slett fantastisk å være her, sa Brattebakke.

Ønsker mer samarbeid

Det er femtende gang idrettsdagen arrangeres. Tamilsk barn og ungdom idrettsklubb ble startet i 1992, og har i dag rundt 550 medlemmer i alderen 6 til 16 år. Det konkurreres i løp, stafett, tautrekking og ballkasting og idrettsdagen har til sammen 90 individuelle øvelser.
- Vi vil at barna skal inn i idretten. Vi ønsker å få dem bort fra gata og bort fra kriminalitet. Det er sosialt å drive idrett, og det er det vi ønsker for barna, sa arrangør Ananth Fathananthan.
Idrettsklubben ble startet i 1992, og har hele tiden vært drevet på frivillig basis. Nå ønsker Fathananthan imidlertid nærere samarbeid med kommunen.
- Vi sto og feide hele banen ren for grus med våre egne feiekoster. Det tok seks timer. Vi håper vi kan få til et samarbeid med kommunen der de kan hjelpe oss med slike ting, så vi kan bruke enda flere ressurser på barna, sier han.
Og etter samtale med bydelsdirektøren øyner han nå håp om flere ressurser til idrettsklubben.
- Maria Brattebakke lovet oss å jobbe med saken, avsluttet han.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere