RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idol på Haugen

Haji Saleem (21) har bodd på Grorud siden han kom til Norge i 1990. Nå seiler 21-åringen opp som en av favorittene i Idol, men Saleem ønsker ikke å bli Norges nye Kurt.

Haugen: - Jeg vil synge på min egen måte. Det viktigste for meg er å synge rent og utvikle musikkstilen i Norge. Det burde komme noe nytt og spennende, ikke bare Kjartan-, Gaute- og Kurt-musikk, smiler den unge Idol-deltakeren som først begynte å interessere seg for musikk da han hørte Backstreet Boys i åttende klasse.
Er blitt musikalsk
- Jeg brydde meg ikke om musikk da jeg var yngre. Det var først når jeg hørte As long as you love me jeg ble interessert. Nå har jeg fått gehør og føler jeg er blitt musikalsk.
Det siste året har 21-åringen som er halvt iraker og halvt iraner, laget sanger i et eget hjemmestudio. Idol ser han som en fin måte å presentere musikken sin på.
- Dette er en fin mulighet til å komme meg inn i bransjen. Jeg har aldri fått sjansen til å presentere musikken min, forklarer Haji som selvfølgelig innrømmer at han ønsker å vinne Idol.
- Om jeg ryker ut på onsdag blir jeg knust. Enten må jeg få et gjennombrudd nå, ellers får jeg finne på noe annet. Idol er den store sjansen, og jeg vet jeg har det som skal til. Jeg håper jeg kan leve av musikk en dag.
Craig David
I sin musikk blander Haji en rekke musikkstiler, og han er veldig opptatt av å få med det urbane.
- Jeg har lagt meg til en litt annerledes stil. Craig David er favorittartisten min. Han gjør ting så enkelt, musikk trenger ikke å være komplisert. Musikken hans er fengende og behagelig å høre på. Når jeg synger, legger jeg sjelen min i det. Da kan det godt hende trynet mitt vrenger seg, smiler Haji.
Før Idol-deltakeren skal i ilden onsdag er det et par valg han må ta.
- Jeg er litt nervøs for sangvalget mitt. Jeg kan ikke rock- og popsanger, men jeg håper publikum liker det jeg synger. Det står mellom Rendez-vous av Craig David eller End of the Road med Boyz2Men. Egentlig skulle jeg synge Usher, men stemmen min passer ikke til det
Haji har heller ikke riktig bestemt seg for hva han skal ha på seg.
- Jeg har blitt rådet til å kjøre sossestil, men jeg skal være meg selv. Det er derfor jeg tror jeg kom videre - fordi jeg var meg selv, påpeker Haji som allerede har rukket å få noen fans - vennene til søsknene sine.
Synger i dusjen
- Det er veldig rart for jeg ser ikke på meg selv som en kjendis. Jeg liker det hvis folk kommer og hilser på meg og slår av en prat. Jeg er veldig utadvendt og kommer lett i kontakt med mennesker.
Men det er ikke alltid familien til Haji er like begeistret for at han stadig går rundt i leiligheten og synger.
- Familien min er lei meg nå. De sier jeg må holde kjeft og komme meg ut. De orker snart ikke mer av maset, ler sangfuglen som innrømmer at det også blir endel synging i dusjen.
Før onsdagens konkurranse frykter Haji mest av alt Malin, Cindy og Kristoffer. I tillegg er han plaget av en liten forkjølelse, men nerver er han ikke så nervøs for.
- Det er faktisk dritkult å stå på en scene og synge for folk. Jeg blir selvfølgelig nervøs, og jeg vil ikke ryke ut. Nervene står på spill og det kribler i magen, innrømmer Haji som jobber som treningsinstruktør på Nautilus og som servitør på Oslo Plaza.
Men hvis Haji klarer seg også under onsdagens show, bør han kanskje begrense jubelscenene sine. Sist gang løftet han dommeren bort til noe han trodde var en vegg, men det viste seg at det kun var et teppe, og dermed føyk dommeren rett gjennom teppet. Uka før jublet Haji da han hørte han skulle synge This love.
- Jeg hadde øvd på akkurat den sangen, men da jeg hoppet opp og jublet, skjedde det noe i halsen min, sier Haji og holder på halsen sin.
- Det var nok noe som røk der. Jeg klarte ikke prate, og jeg ble rådet til å bare legge meg å sove, avslutter Idol-deltakeren.

Om jeg ryker ut på onsdag blir jeg knust. Enten må jeg få et gjennombrudd nå, eller får jeg finne på noe annet.
Familien min er lei meg nå. De sier jeg må holde kjeft og komme meg ut.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere