RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrett integrerer

LEDER, MANDAG 7. SEPTEMBER 2009:

Idrettslag på Søndre Nordstrand var godt representert da Jan Bøhler og Jonas Gahr Støre inviterte idretten i Oslo syd til et møte om idrett og inkludering i forrige uke. Arbeiderparti-toppene ville vite hva myndighetene og andre kan gjøre bedre for å støtte opp om det viktige arbeidet som idretten driver.

Det er gledelig å se at Søndre Nordstrand var godt representert. Idretten er nemlig en særdeles viktig arena for integrering og inkludering. Norge har en tradisjon for breddeidrett, og idretten er en utmerket arena for å bygge vennskap med personer man kanskje ikke har så mye til felles med ellers. Derfor er det viktig at idretten er inkluderende. Flere av møtedeltakerne fortalte at de har blitt møtt med stengte dører når de har oppsøkt idretten. Dette er både skuffende og svært uheldig. Breddeidretten bør være åpen for alle og et lavterskeltilbud.

Det er heller ikke bare de unge som nyter godt av idretten som inkluderingsarena. Mens barna gjør opp om poeng og scoringer, har foreldrene en unik mulighet til å knytte kontakter og vennskap på sidelinja. Mange foreldre setter vel så stor pris på det sosiale rundt barnas idrett som det sportslige – og ofte kan de holde kontakten lenge etter at barna har gått nye veier. Derfor er det også viktig å få med foreldrene. Og som Ira Hnunda fra Romsås IL sier: Måten å gjøre det på er ikke å sende ut lapper. Man må oppsøke foreldrene og snakke med dem for å få dem med på laget. Andre foreldre kan forklare fordelene med å involvere seg bedre enn den beste lappen med hjem i treningsbagen.

Idretten er heller ikke alene om å være en god inkluderingsarena. Jan Bøhler ønsker å åpne dørene mellom idrett og kultur. Det er ikke alle som tiltrekkes av idrett, men korps og teatergrupper kan ha mye av den samme funksjonen som idretten. Og med den store dansetrenden i byen vår, flyter også idrett og kultur over i hverandre.

Det er prisverdig at politikerne tar initiativ til å belyse hva som fungerer og ikke fungerer av integrering i idretten. Nå er det viktig at idrettslagene tar med seg erfaringene fra møtet hjem og bruker disse til å få med enda flere unge og foreldre. Det skaper et fellesskap i nærmiljøet som få andre arenaer kan skryte av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere