Idrett på timeplanen

Idrettslinjen ved Ulsrud videregående skole har eksistert i ni år, og dette studieåret kombinerer nesten 80 elever idrett og skolegang.

Manglerud: Jeg trives godt på Ulsrud. Miljøet er bra, i hvert fall i klassen vår, forteller 17 år gamle Hamid Kah fra Holmlia. Han går i 2. klasse og har valgt fotball som fordypningsfag.
To dager i uka samles elevene til trening i den nye Manglerudhallen.
Det deles inn i to lag, og Hamid varmer opp med baklengse saltoer som en turner ville vært imponert av.

Lærerikt

Teknikken er bra hos guttene ute på banen. Tett ballkontroll, kjappe finter og vendinger som sender motspillerne i bakken.
I mål står ei jente, Helene Emilie Eng (17), som spiller på juniorlaget til Manglerud Star.
Det er mye bedre å trene med gutter enn med jenter. Nivået er høyere, forteller hun.
Og så får du jo masse oppmerksomhet av gutta, skyter Hamid inn.
Patrick Larsen (17) fra Bjørndal synes han utvikler seg som spiller på Ulsrud, og skryter av hovedtreneren, Lasse Møller, som har spilt på Molde sammen med blant andre landslagssjef Åge Hareide og VIF-trener Kjetil Rekdal.

Tre satsningsområder

Og det er nettopp Lasse Møller som tar imot Nordstrands Blads utsendte i lokalene på Ulsrud vgs. Han er en av fem lærere på idrettslinjen.
Vi prøver å legge forholdene til rette for alle typer idrett. På grunnkurset er det åtte timer aktivitetsfag fordelt på tre økter pr. uke. På én av øktene driver elevene med spesialidretten, sier Møller.
Samtidig undervises det i teorifag. Treningsprinsipper, fysiologi, idrettskader og treningspsykologi er alle emner som blir tatt opp i løpet av skoleåret.
Vi har tre satsningsområder på idrettslinjen: Fotball, håndball og ski.

Håndballferdigheter

I Ekeberghallen lærer Sorina Teodorovic bort noen av ferdighetene fra en lang karriere som håndballspiller.
Charlotte Engseth Nilsen (18) får kjørt seg. Skuddtrening og forsvarsspill. Sorina innprenter detaljene og er en lærer som krever mye. Men hun gir også mye tilbake.
Koordinasjonsgruppa er i full sving i hallen med saltoer og sprang. Tilbudet er variert for elevene ved idrettslinjen.

Mange idrettsgrener

Tilbake til Ulsrud. I gymsalen spiller lærer Lasse Haug innebandy sammen med noen av elevene fra grunnkurset. Etter en stund kaster han treningsoverdelen og fighter videre.
Gøy dette her, sier lettbente Faisal Ahmed (16).
Han spiller fotball på Skeid junior elite, og er steget raskere enn både lærere og medelever.
Selv om elevene har sin spesialidrett også på grunnkurset, så undervises det i tillegg i fem til syv komprimerte emnekurs på 20 timer.
Og da er spekteret mer variert: Basketball, innebandy, volleyball, skøyter/bandy, langrenn/alpint, orientering og badminton er idrettsgrener som elevene får anledning til å bli kjent med.

Samarbeid med lokale klubber

Idrettslinjen på Ulsrud ønsker å få kontakt med klubbene i nærområdet. Klubber som Bøler, Rustad, Oppsal og Oslo Øst er naturlige samarbeidsklubber og skolen har allerede et samarbeid med de to første.
Vi er en ressurs og ønsker å komme ut til klubbene. Vi har høy kompetanse på treningslære og utdanner elever til å bli ledere og instruktører, sier Lasse Møller.

Venner for livet

Én gang pr. semester drar klassene ved idrettslinjen på tur, og her blir vennskapet og båndene styrket. Kano- og padleturer, sykkelturer, rafting og hytteturer med ski og snowboard hører med til gode minnene som elevene har.
Friluftsturene våre er kanskje det elevene husker best fra årene på Ulsrud, forteller Lasse Møller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.