Gå til sidens hovedinnhold

Idrettsbarnehagen er åpnet

Idrettsbarnehagen i de midlertidige paviljongene på Lopperud har åpnet, om enn i liten skala. Til høsten blir det full rulle med tre avdelinger.

LOPPERUD: Mandag 25. mai åpnet så smått den nye idrettsbarnehagen i Paal Bergsvei.

På grunn av oppstart midt i hovedopptaket er det foreløpig bare én avdeling med noen få barn, men etter sommerferien blir det tre avdelinger.

36 plasser

- Vi har plass til ni barn nå, men til høsten oppjusteres den første gruppen til 12 barn fra 2-5 år. Da starter vi også to grupper med 12 barn hver i alderen 1-3 år, sier styrer Nina Strøm.

Hun er fra Manglerud, har 15 års erfaring som førskolelærer og to år som styrer i Idrettsbarnehager AS. Mange kjenner henne også som tidligere hovedtrener for Munkerud Turn.

LES OGSÅ: Bevegelse på barnas premisser

Idrettsbarnehagen kommer til å bruke naturen rundt Østensjøvannet mye, i tillegg til å benytte seg av fasilitetene ved idrettsbarnehagen på Ekeberg og Manglerudhallen. For å komme seg fortest mulig i aktivitet vil de da benytte buss.

Et fristed for barn

Lopperud Idrettsbarnehage er den første av to nye idrettsbarnehager i Bydel Østensjø, og et samarbeid mellom Manglerud Star (MS) Fotball og Idrettsbarnehager AS. MS leier bygget av bydelen, mens Idrettsbarnehager AS står for driften.

- Deres pedagogiske filosofi er å skape et fristed for barn som ønsker å være i bevegelse. Ved å få mer bevegelse og idrett tidlig inn i livet, vil sjansen være større for at barna fortsetter med å være fysisk aktive resten av livet. Det er ikke idrettstalenter som skal dyrkes fram, men et ønske om at barna skal få utvikle motoriske ferdigheter de kan få glede av resten av livet, sier informasjonsleder Kim Larsen i MS.

Til høsten er det byggestart for MS' andre barnehage i Hellerudveien på Oppsal, som er planlagt ferdig våren 2010.

- Vi ønsker at våre barnehager skal gjenspeile en sunn oppvekst gjennom sport, natur og riktig kosthold, sier Kim Larsen.

Til Manglerud i 2010

Lopperud idrettsbarnehage flytter til nye lokaler i Manglerud idrettspark høsten 2010.

Lopperud-paviljongene skulle egentlig vært fjernet på nyåret, men for å nå målet om full barnehagedekning får Oslo kommune ha dem stående til sommeren 2011.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot