RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettsfag flyttes

Rektor ved Manglerud videregående skole reagerer sterkt på den nye skolebehovsplanen som flytter idrettsfag fra Lambertseter og Ulsrud til Manglerud.

MANGLERUD: I den nye planen ligger flytting av idrettslinjen fra både Lambertseter og Ulsrud til Manglerud. Byrådet begrunner dette med at Manglerud har bedre fasiliteter til å dekke idrettslinjens behov. Rektor Eva Heir reagerer sterkt på dette og mener at skolen slettes ikke har de nødvendige fasilitetene.
Her i nærheten har vi kunstgressbane og ishall, men mesteparten av undervisningen på idrettslinjen foregår på et allidrettsdekke og det har vi ikke her, sier Heir. Hun mener at kunstgressbanen og de andre idrettsarealene rundt Manglerud kun vil dekke et minimum av det som kreves til undervisningen i idrettsfag.
Realitetene er at læreplanen i idrett krever andre lokaler enn de som er her. Det vi kan tilby vil bare dekke circa 15 prosent av behovet, sier Heir.
I dag er det to idrettsklasser per trinn både på Lambertseter og Ulsrud. Manglerudrektoren er villig til å ta i mot én av disse, men mener det er synd at Lambertseter skal miste sin suksesslinje.
Lambertseter har et konkurransedyktig idrettstilbud på en konkurranseutsatt linje, sier Heir som også er positiv til å samarbeide med Lambertseter om idrettsfaget.

Ut med drama

Dramalinjen Manglerud har hatt i snaue tre år forsvinner også fra skolen i framtiden, men musikklinjen får bli.
Det er så mange tverrfaglige muligheter for elevene med drama som vi fratas hvis det blir tatt bort, mener Rannveig Egenberg avdelingsleder for musikk og drama ved skolen. Både hun og rektor mener det er mer naturlig å beholde drama sammen med musikk og formgivningsfag, enn det er å ta inn en helt ny fagretning som ikke har vært på skolen den siste tiden.
Vi har en fin sammensetning her på skolen og er veldig fornøyd med den så jeg skjønner ikke helt begrunnelsen for dette, sier Heir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere