*Nettavisen* Nyheter.

Idrettshøyskolen vil bygge tusenvis av nye innendørs treningskvadratmeter

Det er planlagt store utbygginger på Sogn – nå er planene på høring. Den nye hallen er tenkt bak dagens lokaler (øverst til høyre). Til venstre ses Olympiatoppen. Foto/illustrasjon: Utlånt

Idrettshøyskolen vil bygge storhall, to flerbrukshaller og to trenings- haller. – Det vil jo bety mer å leie ut også, sier eiendomssjef Frode Sagedal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Går det som Idrettshøyskolen og eiendomssjef Frode Sagedal håper på, så blir dagens utendørsbane bygget inn til en «storhall». Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

De nye byggene skal «tones ned» arkitektonisk for å gli inn i omgivelsene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eiendomssjef Frode Sagedal.

Sogn: Idrettshøyskolen trenger mer plass. Og får skolen det som den vil, så blir det blant annet ny storhall – i praksis betyr det innbygging av idrettsbanen – det blir to flerbrukshaller (i det "nordvestre hjørnet") og to nye treningshaller ("mot grensen i sydvest"). Ifølge planforslaget skal hele 42.400 nye kvadrater bygges "over terreng", og 6100 kvadratmeter "under terreng".

Mer utleiekapasitet

– Det er klart at mer innendørs treningskapasitet for skolen, også vil bety mer utleiekapasitet, sier eiendomssjef ved skolen, Frode Sagedal, som forteller at skolen i dag leier ut for rundt 7–8 millioner kroner i året til blant annet idrettslag – også fra andre bydeler enn Nordre Aker.

Barnehage og p-plasser

I tillegg vil eksisterende én-avdelingsbarnehage bli utvidet til en med fire avdelinger. Det er også planlagt et sambruksbygg med plass til administrasjon, forskning og med overnattingsmuligheter. Det er også i planene tatt med 225 flere parkeringsplasser – under jorden.

Første 400 m – inne!

– Får vi dette til vil det også bety Norges første innendørs 400-meter bane, forteller eiendomssjefen.

Da Nordre Aker Budstikke er på besøk, skinner sola og det er herlig sommertemperatur. På slike dager er det vel mer fristende med en utendørsbane?

– Det er det nok og er selvfølgelig et dilemma. Men ved å bygge inn banen vil den jo i stedet kunne brukes hele året, sier Sagedal.

Graves ned

Ifølge planen skal storhallen bygges delvis ned i jorden. Taket skal være buet og beplantes – for å "dempe volumet" og for å ta hensyn til de naturlige omgivelsene ved Sognsvann.

Hele planinitiativet kan leses på Plan- og bygningsetatens nettsider, og høringsfristen er 10. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag