RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettshøyskolen skal få vokse


Byråd Bård Folke Fredriksen sier ja til å utvide Idrettshøyskolen. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Byråd Bård Folke Fredriksen sier ja til å utvide Idrettshøyskolen. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Byrådet vil la Idrettshøyskolen få utvide – og bygge ny barnehage.

KRINGSJÅ: – Planen ivaretar både bevaringshensyn og mulighetene for å videreutvikle Idrettshøyskolen. Hensynene blir med dette balansert på en god måte, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik vil Idrettshøyskolen ha det

Idrettshaller og barnehage

Reguleringsplanen åpner for at det kan bygges en storhall, to flerbrukshaller, to treningshaller, et sambruksbygg og en barnehage med fire avdelinger. Deler av planområdet reguleres til friområde og spesialområde bevaring.

– Barnetallene i Bydel Nordre Aker er i vekst, så det er svært positivt at planforslaget gir rom for en barnehage på området, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Må til barnehage i hver sin bydel

Bevaringsverdig

Dagens idrettsskoleanlegg har flere bevaringsverdige bygninger som svømmehallen fra 1969 og gymsalbygningen fra 1962. Disse sikres bevart i planforslaget. Ny bebyggelse omfatter cirka 42.400 kvadratmeter over bakken. For å ta hensyn til de naturlige omgivelsene ved Sognsvann skal taket på storhallen være buet og beplantet for å dempe volumet i tillegg til at bygget senkes ti meter ned i terrenget. Anleggets åpne og paviljongpregete karakter beholdes.

– En utbygging av idrettsanlegget vil gi et bedre tilbud idrettshøyskolen, men også for allmennheten, særlig barn og unge, ved at det gis adgang til akebakke, skøytebane, område for skilek og svømmehall, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Slik vil Idrettshøyskolen ha det

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere