RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettshøyskolen vil bygge tusenvis av nye innendørs treningskvadratmeter


Det er planlagt store utbygginger på Sogn – nå er planene på høring. Den nye hallen er tenkt bak dagens lokaler (øverst til høyre). Til venstre ses Olympiatoppen. Foto/illustrasjon: Utlånt
Det er planlagt store utbygginger på Sogn – nå er planene på høring. Den nye hallen er tenkt bak dagens lokaler (øverst til høyre). Til venstre ses Olympiatoppen. Foto/illustrasjon: Utlånt
Idrettshøyskolen vil bygge storhall, to flerbrukshaller og to trenings- haller. – Det vil jo bety mer å leie ut også, sier eiendomssjef Frode Sagedal.

Sogn: Idrettshøyskolen trenger mer plass. Og får skolen det som den vil, så blir det blant annet ny storhall – i praksis betyr det innbygging av idrettsbanen – det blir to flerbrukshaller (i det "nordvestre hjørnet") og to nye treningshaller ("mot grensen i sydvest"). Ifølge planforslaget skal hele 42.400 nye kvadrater bygges "over terreng", og 6100 kvadratmeter "under terreng".

Mer utleiekapasitet

– Det er klart at mer innendørs treningskapasitet for skolen, også vil bety mer utleiekapasitet, sier eiendomssjef ved skolen, Frode Sagedal, som forteller at skolen i dag leier ut for rundt 7–8 millioner kroner i året til blant annet idrettslag – også fra andre bydeler enn Nordre Aker.

Barnehage og p-plasser

I tillegg vil eksisterende én-avdelingsbarnehage bli utvidet til en med fire avdelinger. Det er også planlagt et sambruksbygg med plass til administrasjon, forskning og med overnattingsmuligheter. Det er også i planene tatt med 225 flere parkeringsplasser – under jorden.

Første 400 m – inne!

– Får vi dette til vil det også bety Norges første innendørs 400-meter bane, forteller eiendomssjefen.

Da Nordre Aker Budstikke er på besøk, skinner sola og det er herlig sommertemperatur. På slike dager er det vel mer fristende med en utendørsbane?

– Det er det nok og er selvfølgelig et dilemma. Men ved å bygge inn banen vil den jo i stedet kunne brukes hele året, sier Sagedal.

Graves ned

Ifølge planen skal storhallen bygges delvis ned i jorden. Taket skal være buet og beplantes – for å "dempe volumet" og for å ta hensyn til de naturlige omgivelsene ved Sognsvann.

Hele planinitiativet kan leses på Plan- og bygningsetatens nettsider, og høringsfristen er 10. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere