RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettspresidenten: – Frp sier nei til norsk idrett

Idrettspresident Børre Rognlien venter spent på utviklingen etter Frps landsmøtes nei til Oslo-OL.

OSLO: – Nå er det skapt en veldig uoversiktlig situasjon, men fortsatt har idretten som mål at søknaden om statsgaranti skal behandles i Stortinget, sier Rognlien i en kommentar til NTB.

Han legger ikke skjul på at han som idrettsleder, er spent på hva regjeringen kommer til å gjøre nå. Det er usikkerheten her som gjør saken så uoversiktlig.

– Foreløpig vil jeg si at vi innen idretten tar en helt nøktern vente-og-se-holdning, men det kommer til å bli innkalt til et ekstraordinært møte i idrettsstyret allerede mandag, forteller idrettspresidenten.

Nei på landsmøtet

Et stort flertall i norsk idrett støtter en norsk OL-søknad i 2022. Det samme gjelder for et stort flertall i bystyret i Oslo. En folkeavstemning i hovedstaden ga også flertall for å søke OL om åtte år, men da Frp vendte tommelen ned for statsgaranti på landsmøtet sitt søndag  ble det svært usikkert om det i det hele tatt er mulig å få et flertall for søknaden om statsgaranti på 34 milliarder kroner.

– Vi har ikke søkt Fremskrittspartiet om statsgaranti, men hele det politiske Norge. Derfor forventer vi i idretten at alle partiene behandler denne saken på en ordentlig måte, og det bør skje i Stortinget, sier Rognlien.

Han minner om at OL-saken fortsatt er i prosess.

– Det er slik at det pågår fortsatt forhandlinger mellom kommunen og staten om kostnadsfordelingen. Alle fakta i denne saken er ikke på bordet ennå, og det kommer de heller ikke til å bli før saken skal stortingsbehandles, forklarer idrettspresidenten.

Han og styret hans i Norges idrettsforbund har lagt mye arbeid i å fremme en OL-søknad sammen med Oslo kommune, og nå mener han at søkerkomiteen i kommunen må avklare med regjeringen så raskt som mulig hvordan prosessen blir videre i det demokratiske systemet.

Les også: Seks av ti sier nei til OL i Oslo

Mange veikryss

Ordfører Fabian Stang sa søndag at han ikke var overrasket over Frps vedtak. Børre Rognlien vil ikke si noe om han forventet et slikt utfall.

– Jeg forholder meg til en hver tid til de veikryss vi kommer opp i. Det har vært 13-14 slike veikryss til nå, men norsk idrett har stått samlet om en søknad om å få OL i 2022, så dette er ikke et nei fra Frp til Oslo, men til norsk idrett, mener Rognlien.

Han hevder også at dersom ikke Oslo og Norge søker OL i 2022, så kommer det ikke til å bli noe OL i Norge for neste generasjon.

– I 2026 kommer OL helt sikkert til å havne i USA, og hva som skjer etter det er helt i det blå, sier idrettspresidenten til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere