*Nettavisen* Nyheter.

Idrettstopper hyllet Rigmor (85)

En rekke kjente navn fra idretts- Norge var på plass på Østmarksetra, da BSK-ildsjelen Rigmor Andresen fikk velfortjent hyllest på sin 85-årsdag søndag.

Østmarksetra: Skøytelegendene Roald Aas og Knut "Kupper"n" Johannesen, samt generalsekretær i Norges Fotballforbund Karen Espelund var blant gratulantene som møtte opp. I tillegg var naturlig nok venner og kollegaer i BSK gjennom en årrekke på plass for å gi Rigmor en storslagen feiring.

Rigmor er en unik dame. Hun har betydd utrolig mye for idretten, fastslår BSK-veteran Bjørn Tore Lie som har jobbet tett sammen med Rigmor i en årrekke.

Har vært heldig

85-åringen sitter fortsatt i turneringsledelsen til Norway Cup. Og der har hun planer om å bli værende også.

Ja, så lenge jeg ikke blir surrete så vil jeg være med på arrangementsfronten. Det er en utrolig herlig følelse å se alle ungene som løper rundt og koser seg, smiler Rigmor.

Selv har ikke BSK-ildsjelen noen barn, men det hindrer henne ikke i å bli kalt både "mutter"n" og "bestemor" av folk i idrettsmiljøet.

Dette har vært en livvstil for meg lenge. Og jeg er veldig heldig som får lov til å være så mye i idrettsmiljøet. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg har vært så heldig med helsen.

Aldri kasserer

Det var i 1972 Norway Cup ble et faktum og Rigmor Andresen var en av dem som dro i gang det som senere ble verdens største fotballturnering. 35 år etterpå er hun nok en gang klar for å arrangere fotballfest på Ekebergsletta til sommeren.

Av alle de mange minnene er kanskje det jeg husker aller best første gang brasilianske Pequeninos kom til "sletta". De skapte noe helt nytt med trommer og utrolig stemning, forteller Rigmor.

Norway Cup-innsatsen er på langt nær det eneste 85-åringen har gjort i BSK. For hos Oslo-klubben er det ikke mange verv Rigmor ikke har hatt.

Nei, jeg har vel vært alt utenom kasserer. Penger har jeg aldri blandet meg med, smiler jubilanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.