Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idyllen bak fasaden

Stort engasjement og full sal på Haugenstua Scene.
Stort engasjement og full sal på Haugenstua Scene.
De fleste som ikke bor der, tror at Haugenstua er synonymt med det nedslitte og heller begredelige senteret. Men bakom finns trivsel.

Nærmiljøkonsulenten om stedsanalyse som gir oppløftende syn på området.

Ghulam Sarwar trives godt på Smestua og Haugenstua.

Bydelsdirektør Maria Brattebakke har stor tro på framtidas Haugenstua.

Tore Ludt ledet folkemøtet.

Ungdommelig innspill.

Ungdommelig innspill om Haugenstuas framtid.

Haugenstua: Det er jo for så vidt ikke nytt at de som føler omgivelsene på kroppen har et annet syn enn utenforstående forståsegpåere. At det faktisk er riktig så mange som trives med å bo i noen av de største borettslagene i Norge, er en heller godt bevart hemmelighet.

En idyll

I forbindelse med Groruddalssatsningen er Haugenstua tenkt løftet noen hakk på omdømmeskalaen og mye er på gang. Et fullsatt folkemøte viser litt av engasjementet.

– Da jeg skulle flytte fra Oppegård og til Smestua for ti år siden, var det mange som advarte meg. Dette var et dårlig sted, forteller Ghulam Sarwar.

Han er som flertallet i området innvandrer med ikke-vestlig bakgrunn.

– Jeg har trivdes utmerket siden første dag. Mine to barn har fått et utmerket skoletilbud i gangavstand. Det er en god tone og god sosial omgang mellom beboerne, legger Ghulam Sarwar til.

Han har selv vært aktiv i sitt nærmiljø og har blant annet dratt i gang en av de fire parsellhagene som finnes, og med stor suksess.

– Gjennom mine år her i området har jeg snakket med de aller fleste med minoritetsbakgrunn. Og alle har den samme oppfatning. Her er det godt å bo. Selvsagt er det mange ting som kan forbedres og jeg opplever at det skjer nå, sier Ghulam Sarwar like før folkemøtet tar til.

Dialog

Bydelsdirektør Maria Brattebakke har stor tro på framtidas Haugenstua.

– Vi er nødt til å leke med umulighetene for så å hente ned noen baller som vi kan virkeliggjøre. Tiden vil vise om vi vil lykkes.

Bydelsdirektøren og flere ønsket seg innspill til hvordan gjøre dialogen mellom beslutningstakerene og beboerne bedre.

Grønt og skjønt

På oppdrag for Oslo kommune har Agderforskning sammen med Senter for byøkologi i Bergen gjennomført en sosiokulturell stedsanalyse av Haugenstua.

Her beskrives det mest, fra grøntområdene til livskvalitet:

– Det hersker stor tilfredshet knyttet til Haugenstua som oppvekstmiljø, ifølge forskningsrapporten. Mange mener Haugenstua er et godt sted å vokse opp fordi det er trygt, oversiktlig, lite trafikkert og rolig. Det at man kan slippe barna ut i et bilfritt og oversiktlig område verdsettes særlig av småbarnsforeldre.

Stedsanalysen finner du på nettet eller så får du et eksemplar på servicetorget. En riktig så spennende lesning er dette. Både for du som bor og trives og du som fortsatt sliter med omdømmet til Haugenstua.

Her er helhetsplan for Haugenstua. Et grønt bosted og viktig lokalt senter.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!