RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IF Frøy etablerer kontinentallag


ELITESATSNING: Tord Sundhagen er her med i brudd under et sykkelritt i sommer. Han er en av ni som foreløpig er med i den nye satsningen. FOTO: IF FRØY
ELITESATSNING: Tord Sundhagen er her med i brudd under et sykkelritt i sommer. Han er en av ni som foreløpig er med i den nye satsningen. FOTO: IF FRØY Foto: FOTO: IF FRØY
IF Frøy fortsetter sin elitesatsing, og etablerer nå et kontinentallag på sykkel. Nå skal de utvikle toppsyklister.

SKULLERUD: Oslo-klubben har vært en av de beste amatørklubbene i Norge de siste årene, og har bygget opp et godt elitelag som har markert seg på resultatlistene i Norgescupen og i internasjonale ritt.

 
 


Skal utvikle toppsyklister

En av grunnene er at stadig flere av de viktigste rittene i Norge og Europa minimum krever at du er med på et kontinentallag for å kunne delta.

– Vår målsetning er å skape et lag som kan utvikle unge sykkelryttere i toppklassen. IF Frøy ønsker å skape et miljø hvor unge ryttere får tid og muligheter til å utvikle seg uten overdrevet søkelys på plasseringer. Vi kan vise til gode resultater når det gjelder utvikling av ryttere, sier leder i IF Frøy Ivar Kjellhov.

Klubben har over 1000 medlemmer og sykkelsporten er i stadig vekst.

Fokuset på sporten har vokst i takt etter suksessen Norges utøvere har hatt internasjonalt, og entusiasmen i klubben har aldri vært større. Nå håper de også at flere jenter velger sykkelsporten.

– Vi har fått en del jenter, men vi skulle gjerne vært flere. Men vi har nok til at vi kan kjøre lag under styrkeprøven uten drahjelp fra guttene, sier Kjellhov.

Fortsatt en breddeklubb

Selv om Frøy nå satser på et kontinentallag, har de fokus på at dette er en breddeklubb for alle.

– Det er viktig at IF Frøy fortsatt skal være en breddeklubb med aktiviteter både for barn, unge og voksne. Vi satser fortsatt både på aktive ryttere og turryttere i terrenget og på landeveien. Etableringen av et kontinentallag i klubbens regi representerer en naturlig utvikling for klubben og vil gi unge eliteutøvere muligheten til å nå et høyere sportslig nivå, presiserer Kjellhov.

Team Frøy –Trek vil bestå av åtte til tolv ryttere. Sportslig leder er den rutinerte syklisten og treneren Carl Erik Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere