Ignorerer skilt

Takk Grethe Opsahl for at du belyser det store problemet med bilkjøring på gangstier på Tveita. Dette problemet har Fellesutvalget på Tveita (alle seks borettslagene) forsøkt å gjøre noe med i mange år, men har egentlig blitt møtt med samme svar som Opsahl har blitt. Ingen vedkjenner seg å ha noe med dette å gjøre.
Ved Smalvollskogen barnehage har det i alle år stått skilt om gangvei. Borettslagene har henvendt seg til kommunen om å få satt opp en bom for å hindre kjøring samt å få belysning langs gangveien. Svaret vi blir møtt med er at gangveien ikke er på det opprinnelige kartet, og derfor ikke er kommunens ansvar. Bom vil kommunen ikke bidra med, da dette betyr vedlikeholdskostnader. Belysning er ikke Deres ansvar, da gangveien ikke finnes på kartet.
Gangveien er der, og blir daglig benyttet som bilvei for beboere som parkerer ved Tveita IL sitt klubbhus (som bildet i torsdagens avis viste) og ansatte i næringslokaler i Nåkkves vei. Det har dessverre blitt mer og mer legalt med kjøring på våre gangveier. Våre nye flotte idrettsarenaer - kunstgressbanen og ballbingen, har mange brukere som kommer fra andre bydeler. Det er ingen fysisk sperre for biler på området, og parkeringsplasser for besøkende finnes ikke. Alle som vil kan kjøre helt fram til anleggene uten å få bøter eller noen form for advarsel. Selv har jeg kontaktet flere etater for å få bukt på problemet med kjøring og parkering på området.
Både Hellerud videregående skole og Tveita skole har porter som aldri blir låst. Denne veien er det heller ikke skiltet om at det er friluftsområde med gangveier. Det betyr at besøkende til idrettsanleggene kan kjøre gjennom skolegården og ut på gangveier og gressplener på det indre området på Tveita. Vi må snart håpe noen tar vårt problem alvorlig. Smalvollskogen borettslag vil nå gjøre det vi kan gjøre. Gangveien bak Nåkkves vei som ingen vil vedkjenne seg, vil bli sperret fysisk ved Smalvollskogen barnehage. Dette har vi gjort en gang tidligere med stort hell.

Kai Remen
Styreleder, Smalvollskogen borettslag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.