RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ignorert igjen


Fortauet i Frysjaveien er tilbake slik det var på vestsiden av veien. Merking og fotgjengerovergang er ikke på plass, sier beboere. Foto: Kristin Tufte Haga
Fortauet i Frysjaveien er tilbake slik det var på vestsiden av veien. Merking og fotgjengerovergang er ikke på plass, sier beboere. Foto: Kristin Tufte Haga
Frysjavei-beboere er oppgitt over igjen å ha blitt ignorert i kravet om en mer trafikksikker vei.

KORSVOLL: På vegne av beboerne i Brekke borettslag og Sameiet Frysjaveien 1-5, har styrelederne Hege Blom og Leon Gaasø kjempet for å utbedre de trafikale forholdene i Frysjaveien, mens den har vært stengt og gravd opp i hele år.

Nå er veien åpnet igjen, men forandringene er ikke store.

Utredet

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre ba i september Samferdselsetaten om en nærmere utredning av mulighetene for å etablere et fortau på østsiden av Frysjaveien.

Beboerne mente nemlig at det eksisterende fortauet på vestsiden var lite brukt, fordi det ligger på motsatt side av sameiet og borettslaget.

Bydelsutvalget i Nordre Aker gikk også enstemmig inn for å be Samferdselsetaten se på beboernes innspill for å bedre trafikksikkerheten, og ga uttrykk for at de tar beboernes bekymring alvorlig.

Smalt og farlig

I september, da arbeidene i Frysjaveien nærmet seg ferdig, skrev styrelederne et brev til Samferdselsetaten.

Brekke borettslags trafikkundersøkelse fra 2004 viser at beboere syntes det gamle fortauet var for smalt og farlig. Vi fikk beskjed i brev fra Samferdselsetaten 29.08.08 at det dessverre ikke lot seg gjøre å flytte fortauet til østsiden av veien, og at fortauet skulle istandsettes slik det var. I det samme brevet fra Samferdselsetaten, opplyses det om at veistrekningen er opparbeidet for 2 meter fortau og ca. 6 meter vei, skriver de i brevet.

Nesten like smalt

Sameiet og borettslaget stusser derfor over at det «nye» fortauet, det også på vestsiden, på det smaleste bare måler 1,68 meter, og på det bredeste 1,92 meter.

(...) altså under de tilrådelige 2 meter. Det er bare strekningen videre mot Svensenga hvor fortauet måler 2 meter, heter det i brevet.

Videre foreslo de tydeligere skilting, sikring av fotgjengeroverganger, redusert fart, for eksempel ved bruk av fartshumper, og å holde Frysjaveien stengt for gjennomkjøring inntil «Samferdselsetaten tar ansvar for å utbedre og forlenge det provisoriske fortauet på østsiden av Frysjaveien.»

Arrogant og respektløst

Verken Brekke borettslag eller Sameiet har hørt noe fra Samferdselsetaten, eller fra politikerne. Fotgjengerfeltet er heller ikke malt opp etter asfalteringen. Vi har ikke fått noen hump, og det er svært manglende skilting i veien. Det er ganske så arrogant og respektløst, i forhold til alle oss som bor her, at de ikke svarer oss og at de ikke gjør noe med trafikksikkerheten, sier Hege Blom til Nordre Aker Budstikke.

Når Samferdselsetatens utredning skal finne sted vet vi ikke. Den bør vel være igangsatt, hvis ikke er det bare tåkelegging av hele saken, sier Leon Gaasø.

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å få saken kommentert fra Samferdselsetaten eller byråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere