RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkivbilde
Arkivbilde

Ikea bygger i høyden

Flere lokalpolitikere er skeptiske til høyden på det nye varehuset til Ikea.

FURUSET: Planforslaget for Ikea og Furuset idrettspark er nå ute på høring. I den forbindelse orienterte arkitektselskapet Migrant under møtet i bydelsutvalget i forrige uke.

Området fra Ole Deviks vei, Alnasenteret og til Ikea er Norges største møbelcluster. Det omsetter for 53 prosent av alle møbler og interiørvarer i Oslo. Her har man også fordelen ved nærheten til Alnabruterminalen, innledet arkitekt Eli Grønn.

Kritisk for E6-rampene

Planforslaget går i hovedsak ut på at Ikea og Furuset idrettspark bytter tomter. Ikea vil bygge nytt og større varehus i høyden.

Når det gjelder trafikkavviklingen, ser det ut til at det er rampene fra E6 og opp som er mest problematisk. Vi tar dette på alvor, og ønsker å satse på kollektivdekning. Ikea bussen får 40 avganger i timen, sa Grønn.

Hun redegjorde også for ulike tiltak som skal bidra til å beholde vannstanden i Stubberudmyra, men kunne ikke se at Ikea skulle ha ansvar for eventuell nedgraving av høyspentledningen for å få bedre utnyttelse av grøntarealene.

Uklar høyde på bygget

Hvordan blir høyden på bygningsmassen? Vi er skeptiske til at bygget blir ruvende dersom det bygges over fem etasjer. Og hvordan vil høyden bli i forhold til et lokk over E6, sa Børge Ingvaldsen (H).

Bygget blir høyere, men det blir mer konsentrert, og estetisk mye bedre. Vi tror ikke det blir problematisk, svarte Grønn.

Men hvor høyt blir det nye bygget dersom det bygges fem etasjer? Det gamle bygget er elleve meter over to etasjer, sa Randi Marie Hoem (V).

Det blir adskillig høyere enn dagens 11 meter, men ikke høyere enn en fem etasjers boligblokk, svarte partner i Migrant Ingunn Kvernstuen.

Ikea i 3d

BU-leder Knut Røli avsluttet med et ønske om at det lages en tredimensjonal framstilling for lettere å kunne se hvordan bygget faktisk blir.

Bydelen har nå levert sin høringsuttalelse, hvor den stiller seg positiv til utbygging av alternativ 2 i planen med visse forutsetninger og forbehold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere