RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke akkurat helproff kriminell

Hele 73 ganger i løpet av 10 måneder var 42-åringen ute på natta på mislykket tokt. Hans spesialitet – i egne øyne - var forretninger, restauranter og kontorlokaler i Oslo sentrum.

OSLO: «Han lyktes ikke i sitt forsett», som det gjentagende heter i den lange dommen fra Oslo Tingrett hvor samtlige mislykkede innbrudd ble gjennomgått.

Natt etter natt var han ute «på jobb», knuste ruter og sparket inn dører, krabbet gjennom hull i veggen – for verken å finne penger eller verdigjenstander.Men han ga ikke opp, selv om han ble oppdaget av ansatte, vektere eller politiet. Ved en anledning ble han sittende bom fast når han skulle krype gjennom et vindu i et kontor i Trondheimsveien slik at brannvesenet måtte rive en indre vegg i bygget for å trekke ham ut.

Very important criminal

Heller ikke denne spesielle opplevelsen stoppet ham, to dager etter prøvde han seg på Trygderetten i Grønlandsleiret, men ble igjen oppdaget og pågrepet av politiet.

Politiet, som kjente ham meget godt og hadde ham på VIC-lista si (very important criminals), løslatte ham kort tid etter hver pågripelse, fordi han ble ansett for å være strafferettslig utilregnelig.

Men nå kan politiet og forretningsdrivende puste lettet ut og mannen bruke natta på å sove i stedet for å fly gatelangs. De sakkyndige mener nemlig helt klart at 42-åringen likevel er strafferettslig tilregnelig, og retten har dømt ham til fengsel i fire år og åtte måneder. Dette inkluderer også et antall vellykkede innbrudd hvor han faktisk har fått med seg noe penger og elektronisk utstyr.

Les også: Knuste dør og stjal ipad - fikk 90 dager i fengsel

Paranoid schizofren

Retten er ikke i tvil om at mannen er psykisk syk med diagnosen paranoid schizofreni, som han har hatt siden 1993. Men dette betyr i følge de sakkyndige ikke at han har vært psykotisk når han utførte handlingene. Tvert imot mener de at han har vært fullt klar over hva han har gjort, og at bakgrunnen er behov for penger til narkotika.

I en tilleggsuttalelse sier også de sakkyndige at hans dårlige fungering skyldes personlighetsforstyrrelse og begrensede intellektuelle ressurser, men ikke i den grad at han kan anses som psykisk utviklingshemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere