Ikke akkurat lokaljournalistikk

Dette er fra Korsvoll. Atskillig lenger sør enn hva Harald Eia påsto.

Dette er fra Korsvoll. Atskillig lenger sør enn hva Harald Eia påsto. Foto: Skjermdump fra NRK Nett-TV

Brønnøysunds Avis har fått gjennomgå i humorduoen Harald Eia og Bård Tufte Johansens «Storbynatt». Men komikerne er langt fra presise med geografien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er den samme butikken, riktignok før oppussing, med to fra lokalmiljøet i en sak Nordre Aker Budstikke skrev i 2008. Den er ikke i Brønnøysund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det mener Harald Eia.. Foto: Skjermdump fra NRK Nett-TV

Klikk på bildet for å forstørre.

Krysset Maridalsveien/Greveveien, mener vi.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilkaos: Fortsatt i Maridalsveien/Greveveien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Greveveien i Maridalen

Klikk på bildet for å forstørre.

Hadde kameraet sveipet rett til venstre for Harald Eia, hadde de sett dette. maridalen kirke.

MARIDALEN/KORSVOLL: Det hadde vel kanskje vært for mye forlangt at Harald Eia, i rollen som lokaljournalist Egil Dingstad, skulle sette seg i Widerøes propellfly og besøke Brønnøysund, bare for å spille inn en sketsj til tirsdagens episode av «Storbynatt».

I programmet, som går både tirsdager og torsdager på statskanalen, blir saker fra Brønnøysunds Avis sin nettutgave, www.banett.no, til stadighet trukket fram og vitset med.

Korsvoll og Maridalen

Tirsdag denne uken fikk seerne bli med Dingstad på jobb i Brønnøysund, mens han laget saker som «Vind knakk grein», «Hvem har bæsja» og «Derfor fortsetter Hanne på Rimi».

Observante seere oppdaget nok raskt at Eia ikke hadde tatt seg bryet med å avlegge Brønnøysund en visitt for å spille inn sketsjen. Lokasjonen var nemlig Maridalen i Oslo.


I saken om «trafikkaos i morges», der lokaljournalisten hadde parkert bilen sin i et veikryss for å lage kaos med to andre biler, var nemlig krysset Maridalsveien/Greveveien, rett nedenfor Maridalen kirke. Det var også her Eia knipset bildeserien med tistler på hansken sin.

Litt senere i sketsjen produserer han sakene om to pensjonister som nesten gikk på hverandre utenfor den lokale Rimi-butikken, samt reportasjen om hvorfor Hanne ikke slutter som kassadame.

Heller ikke dette var tatt opp i Nordland, men utenfor Rimi-butikken på Korsvoll.

Vi blir ikke overrasket om vi får flere Brønnøysund-vitser i kveldens episode av Storbynatt. Ei heller om Maridalen og Korsvoll dukker opp igjen.

Se hele programmet på NRK Nett-tv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.