RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Ikke alle gode ting er 03:00

Bydelsadministrasjonen rennes ned av klager på bråk fra serveringsstedene i bydelen. Ved månedsskifte liberaliseres skjenkereglene ytterligere.

FROGNER: – Dette er uutholdelig. Det går i ordets rette forstand på helsa løs, skriver Godrun Gaarder i et brev til bydelsadministrasjonen, på vegne av styret og beboere i Uranienborgveien 11.

Hun sikter til nattebråk fra de mange serveringsstedene i området Hegdehaugsveien/Parkveien.

I bydelsutvalgets junimøte gikk de borgerlige partiene inn for å liberalisere skjenkereglene i bydelen ytterligere, på tross av at bydelsadministrasjonen anbefalte å ikke gjøre det.

Frykter flere klager

I løpet av sensommeren har støyklagene rent inn til bydelsadministrasjonen.

– Veldig mange av klagene vi har mottatt er fra områder som allerede har utvidet åpningstid, men vi får også klager fra områder hvor skjenketiden kan høynes fra 1. september. Derfor frykter vi flere klager fra månedsskiftet - jeg synes egentlig vi får nok som det er, sier helsekonsulent i Bydel Frogner Liv Marit Nikolaisen.

Forskjellige reaksjoner

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Lokalavisen skrev om skjenkeliberaliseringen før sommeren.

– Det er mulig "folk kan komme sammen til glede og hygge for hverandre" - men det er aldeles ikke hyggelig å ha "glade" mennesker kranglende, slåssende, skrikende, spyende, pissende og brølende utenfor soveromsvinduet, skriver "Hansen" i kommentarfeltet på våre nettsider.

I vedtaket skriver nemlig bydelsutvalget at de utvidede skjenketidene vil være "et naturlig tiltak for å kunne utvikle sosiale arenaer i bydelen, der folk kan komme sammen til glede og hygge for hverandre".

Alle er derimot ikke like bekymret som "Hansen".

– Jeg er ikke en som bråker og tuller på byen, derfor er det deilig å kunne ta seg en pils lokalt, slå av en prat med andre beboere, uten å måtte risikere liv og lemmer nede i sentrum, hvor man av og til kan få inntrykk av at det er helt lovløse tilstander, skriver "Petter J." i kommentarfeltet på våre nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere