*Nettavisen* Nyheter.

Ikke alle holdt seg inne i helgen...

  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Om kvikksølvet krøp langt ned i termometeret i helgen, holdt tydeligvis ikke alle seg inne. Det fikk politiet erfare.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – Bortsett fra brannen på Holtet søndag morgen, har det ikke vært de helt alvorlige hendelsene, men patruljene våre har hatt nok å gjøre gjennom helgen, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Bilbrann igjen

MORTENSRUD: Fredag morgen ble det meldt om at det igjen hadde vært bilbrann på Shell-stasjonen på Mortensrud.

Også denne gangen ble et alvorlig forhold avverget på grunn av snarrådighet. For da det ikke omgående lot seg gjøre å få slukket da det røyk fra motorrommet, fikk personalet dyttet bilen bort fra pumpeområdet.

Innbrudd

SKØYENÅSEN: Natt til lørdag ble det meldt om at det hadde vært innbrudd i en bolig i Skøyenåsveien. Tyven hadde kommet seg inn via en balkong. Da Manglerud-politiets folk kom til stedet samme natt, var det uklart om noe var stjålet.

Uten førerkort

BØLER: Litt over klokken 03 natt til lørdag ble en bil stoppet i Olav Nygaards vei på Bøler. Den 25 år gamle sjåføren hadde ikke gyldig førerkort. Mannen ble anmeldt.

Politiet løp fortest

BEKKELAGET: Natt til lørdag ble det nok en gang gitt bevis for at de som kjører politipatruljer, er i god form og raske til bens. Litt over klokken 04 kjørte en patrulje bak en bil i Ekebergveien på Bekkelaget som hadde en noe uryddig kurs. Da det ble gitt tegn til at den skulle stoppe, hoppet fører ut og forsøkte å stikke av til fots.

Men politiet var raskere, og vant kappløpet. En 33 år gammel mann ble pågrepet. Årsaken til at han forsøkte å stikke av, ble raskt avklaret - han var beruset. Veien gikk dermed i arresten.

Sovnet med mat i stekeovnen

MANGLERUD: Da røykvarsleren gikk i en bolig i Grasveien på Manglerud litt over klokken 05 lørdag morgen, rykket både politi og brannvesen ut. De kom seg inn, og ble møtt av mye røyk fra en komfyr. Og i leiligheten lå en 53 år gammel mann og sov. Han var ikke røykskadet.

Det ble utgjørt lufting og politiet skrev rapport.

Fikk bruksforbud etter pipebrann

MALMØYA: Lørdag ettermiddag ble det meldt om pipebrann i Høyboveien på Malmøya. Både politi og brannvesen kom til stedet. Det ble ingen skader, men gitt bruksforbud på pipen.

Kjørte av veien

MORTENSRUD: Lørdag kveld kjørte en bil av veien på E6 inngående ved Mortensrud og endte i grøfta. Det var bare en mann i bilen, og han ble tatt hånd om av ambulanse-personell.

Taxi i snøfonda

ÅSLAND: Det var tydeligvis glatt på E6 i helgen. For etter at en bil kjørte av veien ved Mortensrud lørdag kveld, endte en taxi i snøfonda ved Åsland ved 04-tiden søndag morgen.

Både politi og ambulanse kom til stedet, men fikk lite å gjøre. Ingen var skadet, og det var allerede bestilt redningsbil da de kom til stedet.

Fulgte snøspor til beruset fører

ØSTENSJØ: Litt før klokken 09 søndag morgen ble det meldt om at en bil hadde kjørt av veien (Østensjøveien) ved Østensjø skole. Ferden hadde endt i en hage. Det ble fortalt at fører gikk fra stedet.

Gode snøspor viste vei til mannen som var kommet til Låveveien. Der ble han pågrepet. Den 23 år gamle mannen var både beruset og hadde ikke gyldig førerkort. Dermed gikk veien videre til arresten.

To til legevakten

BØLER: To personer b le kjørt til legevakten etter en front-mot-front-kollisjon på Ytre Ringvei ved Ulsrud videregående skole søndag formiddag. Det ble også så store materielle skader at begge bilene måtte fraktes bort.

Overholdt ikke vikeplikten

ABILDSØ: En person ble kjørt til legevakten med smerter i ryggen etter en kollisjon mellom to biler på Abildsø søndag kveld.

En bil som kom ut i Lambertseterveien fra bensinstasjonen overholdt ikke vikeplikten - og dermed smalt det.

Fant stjålet bil i garasjen

LAMBERTSETER: Natt til mandag ble det funnet en «fremmed bil» i et garasjeanlegg i Steinspranget på Lambertseter. Det viste seg at bilen var stjålet fra Grønland på lørdag.

Var bare et vindu som hadde blåst opp

HOLMLIA: Litt før klokken 03 natt til mandag gikk innbruddsalarmen hos Cannon på Hallagerbakken på Holmlia. To politipatruljer ble dirigert til området. Det ble ikke funnet spor i snøen, men etter hvert ble det oppdaget at et vindu hadde blåst opp. Hvem hadde ikke lukket ordentlig?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.