RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke bad her!

Det advares mot bading etter at det er målt svært høye verdier av tarmbakterier på Sollerudstranda og Hydrostranda.

Den voldsomme nedbøren har ført til kontinuerlig overløp i renseanelleget VEAS tunnelsystemer de siste dagene. I går rant opp til 10 000 liter kloakk i sekundet rett ut i Lysakerfjorden. Dette har ført til ekstremt dårlig badevann enkelte steder. Helse- og velferdsetaten advarer mot bading på Sollerudstranda og Hydrostranda.
På Sollerudstranda ble det i går målt 5 500 tarmbakterier per 100 ml vann. På Hydrostranda ble det målt 5 200 tarmbakterier per 100 ml vann.
- Det er ikke ofte vi har så høye verdier. Grensen for det vi sier er dårlig badevannskvalitet går på 1000 tarmbakterier per 100 ml vann, så dette er en høy konsentrasjon av tarmbakterier. Vi anbefaler ikke å bade og dette gjelder spesielt barn, sier sjefsingeniør i helse- og velferdsetaten Tone Høysæter

Daglige målinger

Fortsatt renner det kloakk ut i fjorden i form av overløp og etaten foretar målinger hver dag på de to strendene.
- Hvis vannet fortsatt er dårlig, vil vi sette opp skilt på disse strendene hvor vi vil anbefale publikum om ikke å bade, sier Høysæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere