RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke bare fyllefest


Håper å bli tatt på alvor: Anette Brattlie. Foto: Simen Sundsbø
Håper å bli tatt på alvor: Anette Brattlie. Foto: Simen Sundsbø
Torsdag 11. mars arrangeres russens humanitære aksjon, en dag da russen "for en gangs skyld" bidrar til noe positivt for andre.

LAMBERTSETER: Russefeiringen handler ikke bare om høy musikk, fyll og festing. Hvert år arrangerer russen en humanitær aksjon.

De tre siste årene har pengene finansiert byggingen av russens skole i SOS-barnebyen Livingstone i Zambia, og dit skal også pengene fra årets aksjon gå

Håper å bli tatt på alvor

Det har tidligere blitt skrevet om tvilsomme organisasjoner som bruker godtroende russ til å samle inn penger, uten å kunne dokumentere hvor pengene går. Russepresident på Lambertseter Anette Brattlie håper at dette ikke vil ødelegge for denne aksjonen.

– Denne aksjonen er arrangert i samarbeid med SOS Barnebyer og det er de som tar hånd om pengene som samles inn, sier hun.

Aksjonslokale på Lambertseter

Aksjonen varer fra klokken 16 til 20 torsdag 11. mars. Et av aksjonslokalene kommer til å være Lambertseter VGS. Der vil folk fra SOS-barnebyer dele ut bøsser til bøssebærere som har legitimert seg som russ. Det er også SOS-barnebyer som tar imot og kontrollerer bøssene som kommer tilbake.

Russens skole i Livingstone gir hvert år utdanning til 360 barn mellom 7 og 15 år ifølge Russens Humak. Byggingen av skolen er nå fullfinansiert og pengene fra årets aksjon skal gå til videre drift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere