Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke bare nedstemt

Billigere sykehjemsplasser gjør livet enklere for bydelene. Likevel blir det lite rom for økt aktivitet i året som kommer, mener BU-lederne i indre øst.

OSLO ØST: – Min umiddelbare kommentar er at det er bra at byrådet tar inn over seg at det må brukes mer penger på eldreomsorg! Spørsmålet er bare om de fullt ut forstår hvilke behov bydelen har, sier leder for bydelsutvalget (BU) på Grünerløkka, Hilde Larsen (SV).

– Lite handlingsrom

Hun påpeker at bydelen i flere år har hatt et så kalt merforbruk, som følge av økt behov i bydelen. Hun mener byrådet ikke tar nok hensyn til dette i budsjettforslaget som ble lagt fram sist onsdag.

– Med byrådets budsjettforslag betyr det at vi kommer til å gå sånn cirka i null. Men vi har ikke noe handlingsrom i det hele tatt til å foreta prioriteringer utover de oppgavene vi er lovpålagt. Det betyr som vanlig at det går utover lokale tiltak som kultur og frivillighet, sier hun og får støtte av sin kollega i Bydel Gamle Oslo:

– Det er bedre enn jeg hadde frykta, og den gode nyheten er at prisen på sykehjemsplassene blir kraftig satt ned. I sum betyr det at vi får videreført aktivitetene våre, men vi får ikke rom til å gjøre nye ting, og det er det vi har etterlyst. Det er mange ting vi vet fungerer og som vi ønsker å gjøre mer av, men det får vi ikke mulighet til, sier Lillehagen.

Positive signaler

Bydel Sagene har i flere år vært en av bydelene som har måttet kutte aller mest. Nå føler imidlertid BU-leder, Per Overrein (Ap) at byrådet har tatt signalene bydelene har sendt på alvor.

– Det er positivt at budsjettet tilbyr sykehjemsplasser til lavere pris enn i inneværende år. Dette er særlig gledelig fordi Sagene gikk inn for en reduksjon på 20 prosent. Reduksjonen i prisene i budsjettet er mindre enn dette, men det kan ikke være for dristig å hevde at Bydel Sagene har hatt en stor påvirkning over byrådets budsjett på dette punktet, sier han.

Også Lillehagen har tro på at byrådet begynner å lytte til utfordringene til Oslo indre øst.

– Jeg har fått positive signaler fra den nye byrådslederen om at det må gjøres mer for de som har det vanskeligst, og jeg ser fram mot hvordan det vil materialisere seg. Jeg vil gjerne spille på lag med byrådet for å få til mer, sier han.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg