Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke bare turist

OL-debutant Ole Christian Wendel (18) skal gi alt for å få gå renn i Vancouver.

VANCOUVER: – Jeg har selvfølgelig ikke reist over hit bare for å være turist. Jeg skal kjempe hardt for å gi de andre gutta hardest mulig kamp om plassene på laget, selv om OL selvsagt handler mye om å lære for meg, sier Heming-gutten.

I utgangspunktet er 18-åringen storfornøyd med bare å komme til OL.

– Å få beskjed om at jeg hadde fått OL-plass var utrolig stort. Før sesongen hadde jeg ikke turt å sette opp OL som et mål, men jeg ble enig med meg selv om å ta det som en kjempebonus. OL er noe utenom det vanlige, sier Ole Christian.

Viktig med erfaring

Kombinertløperen fra Slemdal sier selv han hadde en treg start på sesongen, men at det virkelig begynte å løsne etter jul. Da fikk han VM-gull for juniorer, og han tok i tillegg en sterk åttendeplass i verdenscupen.

– Jeg føler fortsatt at jeg har mer inne, men i min første sesong med verdenscup handler det først og fremst om å få trygghet og stabilisere seg blant de 20-30 beste, sier Ole Christian.

Han synes det er topp at ledelsen har gitt ham tillit i OL.

– Erfaring er nyttig i dette gamet, og derfor tror jeg det er lurt å ha vært med i OL i ung alder med tanke på senere. Mange av de som er storfavoritter i år, som Bill Demong, Todd Lodvick, Hannu Manninen og Felix Gottwald, har vært med i mesterskap siden de var på min alder, forteller 18-åringen.

«Nabo» med Northug

I Vancouver bor komintertlaget i et eget hus i utøverlandsbyen i Whistler. Vegg i vegg er de norske troppene i hopp og kombinert, og også Olympiatoppen holder til like ved.

– Inne i landsbyen har vi alt vi trenger bare en liten gåtur unna huset, som treningssenter, døgnåpen spisesal, legesenter og spillrom, sier OL-debutanten.

Allerede søndag er kombinertgutta i gang, når løperne skal i aksjon i normalbakken. Den siste OL-uken er det klart for stafett og hopp i storbakken.

– Det er også gode muligheter for at vi kan se på de andre øvelsene etter hvert, sier Ole Christian Wendel.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg