*Nettavisen* Nyheter.

Ikke bare ulv, ulv i Østmarka

HER ER DEN: Dette bildet av det som trolig er østmarkaulven ble tatt av et viltkamera i Enebakk i august i fjor. FOTO: MAGNUS H. UTSIGT Foto: FOTO: MAGNUS H. UTSIGT

Østmarkas Venner har en avventede holdning til ulven, og ser ingen grunn til panikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

AVVENTER: Johan Ellingsen i Østmarkas Venner vil se an hvordan det blir å ha ulv i Østmarka. ARKIVFOTO

ØSTMARKA: Hovedstaden har fått sitt første ulvepar og kanskje blir det valper. Nå er også det første bildet av ulven offentliggjort.

Leder Johan Ellingsen i Østmarkas Venner synes det er synd hvis dette skremmer folk fra å bruke marka, men tror det vil gå seg til.

– Ulven kan bli en berikelse, men det vil helt sikkert også komme konflikter, både med løse hunder og dyr på beite. Ulven er ikke så sky som gaupa og vil nok bli mer nærgående, men det er ingen grunn til panikk, sier Ellingsen.

Han sier at medlemsmassen er delt i synet på ulven.

– Noen syns det er spennende, andre er bekymret. I 2001 hadde vi en avstemming etter at en ulv var innom Østmarka, da var halvparten for og halvparten imot. Jeg regner med at det er sånn i dag også. Jeg har inntrykk av at folk flest er avventende for å se hvordan det blir å ha ulv i Østmarka. Som forening forholder vi oss først og fremst til at Østmarka ligger i ulvesonen, som er vedtatt i rovdyrpolitikken, sier Ellingsen.

Annonsebilag