RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke behov for graffitivegg


Den eneste lovlige graffittiveggen i byen finnes på Hausmania.
Den eneste lovlige graffittiveggen i byen finnes på Hausmania.
Bydelsutvalget vedtok forrige tirsdag at ingen lovlig graffitivegg kommer på tale med det første. Behovet er ikke stort nok.

ST. HANSHAUGEN: Debatten har pågått i lengre tid, både i bydelen og i resten av byen, om hvorvidt man skal gi graffitikunstnere en egen lovlig vegg til å uttrykke seg på. På kulturhuset Hausmania, som ligger i nabobydelen Grûnerløkka, ligger den foreløpige eneste lovlige veggen av slik art.

Skuffet

Jeg har ingen problemer å innrømme at jeg er skufftet over at det ikke blir noen graffitivegg med det første, sier Stian Oen(SV).

I samarbeidserklæringen til Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet og Rødt er ønsket om en lovlig graffitivegg i bydelen et svært viktig punkt. Etter tilbakemeldinger fra bydelens ungdommer viser det seg at interessen ikke er særlig stor for en slik vegg, og dermed blir prosjektet utsatt til det eventuelt skulle melde seg et nytt behov.

Kan bli aktuelt igjen

Hvor stort må dette behovet være før dere revurderer å sette opp graffittivegg i bydelen?

Det vil så når foreninger, ungdomsrådet eller andre mennesker på åpen halvtime ytrer et slikt ønske, sier Stian Oen som selv bedyrer at han ikke er graffitikunstner, men er overbevist om at en slik vegg vil være positivt for bydelens ungdommer.

På hylla

At dere legger det på hylla,om ikke helt på is enda,synes vi er positivt sa Fremskrittspartiets Remi Padoin på bydelsutvalgets møte.

Dette er jo faktisk et valgløftebrudd fra de sosialistiske partiene, sier Rune Aale-Hansen (H) som er storfornøyd over at ingen lovlig graffittivegg settes opp i nær fremtid i bydelen. Han påpeker at siden dette har vært et så viktig punkt for særlig SV i valgkampen må det regnes som et løftebrudd.

Det er ikke så vidt oss bekjent etterspørsel av graffitimiljøet i bydelen, sier Torunn K.Husvik (Ap) som også mener det er fint å la mulighetene være til stede om et behov for graffitivegg skulle vise seg å øke.

Det skal ikke på noen måte være et monument over oss sjøl å få til en lovlig graffitivegg i bydelen, sier Oen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere