*Nettavisen* Nyheter.

Ikke bekymret for antall søkere

Kst. administrerende direktør, Øyvind Graadal, er trygg på å kunne gi et godt tilbud til Alna befolkningen, og alle de andre som skal behandles på Ahus. Foto: FOTO: AHUS

Ahus forklarer det lave søkertallet slik: – Vi har foreløbig kun utlyst stillinger internt i OUS.

AKERSHUS: Konstituert administrerende direktør for Ahus, Øyvind Graadal, forteller til Lokalavisen Groruddalen at han ikke er bemymret over det lave søkertallet. Totalt 1500 nye har begynt, eller begynner, på sykehuset. Foreløbig har de bare lyst ut stillingene internt i OUS (Oslo Universitetssykehus), for at folk ikke skal miste jobben i Oslo.

– Vi mangler i overkant av 500 ansatte, men det er to årsaker til det. Den ene er at vi bare har lyst ut stillinger internt på OUS. Derfor tror jeg at når vi nå lyser ut en gang til så lyser vi for det første ut eksternt i hele Norge, noe som sikkert vil gi mange flere søkere, sier han. For det andre vil jeg tro at flere og flere vil bli redd for overtallighet, og dermed søker det nærmeste sykehuset, forteller direktøren.

Klar til januar

Graadal mener at Ahus er et stort og flott sykehus, og er ikke bekymret for at de ikke vil få besatt stillingene. Han nevner at Oslosøkere har fortrinnsrett.

– Jeg tror at dette går seg ganske greit til. Jeg er trygg på at vi er oppe og går til 1. januar, sånn at vi har et godt tilbud til Alna befolkningen og alle de andre som skal behandles hos oss, sier han.

180 000 er feil

Graadal ønsker å rette opp feilinformasjon:

– Det er ikke realistisk å behandle 180 000 pasienter, sånn som Are Saastad sier. Vi får et økt opptaksområde. Dette betyr at i de nye områdene vi skal ha ansvaret for, bor det 160 000. Vi får cirka 20 000 nye innlagte pasienter neste år, forteller han.

– Det blir en ganske stor endring. Vi blir et av de største sykehusene her i Norge, og det er utfordrende og spennende det, sier Graadal.

Hva skjer med Aker sykehus?

– Jeg er ansatt for å prøve å gjøre Ahus til et best mulig sykehus. Hvordan man organiserer sykehusene rundt i Oslo er ikke mitt ansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag