RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke bli et ferieoffer!


SKURKENE TAR IKKE FERIE: Noen har stort utbytte av ferieglade menneskers ubekymrede tilværelse i sommersola.
SKURKENE TAR IKKE FERIE: Noen har stort utbytte av ferieglade menneskers ubekymrede tilværelse i sommersola. Foto: Unknown
Dropp clutch-veska, og opptre med sunn skepsis overfor "hjelpsomme" og "hjelpeløse" mennesker.

KVINNEGUIDEN.NO: Sommerferien er over oss, med late dager på stranda, grilling i parken og sightseeing i storbyen.

Det er mye å glede seg over, og da kan det være vanskelig å huske på at ikke alle rundt deg har hederlige hensikter. Noen har nemlig stort utbytte av ferieglade menneskers ubekymrede tilværelse i sommersola.

Du finner flere artikler om reiseliv på Kvinneguiden.no

Slik blir du tryggere i ferien:

Klær og vesker:
Store clutch-vesker er lette å nappe med seg. Bruk heller en veske med kort reim som legger seg godt inntil kroppen din. Legg mobil og lommebok inne i lommer med glidelås. Ikke la andre viktige gjenstander som for eksempel nøkler være festet fast til lommebok eller mobil. Hvis du går gjennom et område som føles utrygt, lar du vesken henge under jakken din.

Bankkortene
Husk å skjule PIN-koden! Sørg for å holde hånden over tastene når du taster inn PIN-koden din. Hvis noen står for nærme, er det ikke noe galt i å høflig be dem flytte seg litt. Bruk minibanker innendørs, for eksempel i kjøpesentre, hvis du har mulighet, og ta ut små beløp om gangen.

Sent på kvelden
Hvis du sitter på en buss eller et tog sent på kvelden, kan det være lurt å legge veska på fanget, og sørge for at du sitter uten noen bak deg. Når du går hjem skal du forsøke å utstråle selvtillit, gå med rak rygg og hodet høyt hevet. Ha oversikt over hvor nærmeste politistasjon befinner seg, og gå gjerne med en alarm.

Les også: Ta forholdsregler når du er på ferie

Unngå disse lureriene:

Avis-trikset:
Hvis en fremmed kommer mot bordet ditt, eller ved baren, bør du følge nøye med. Noen tyver legger ”tilfeldigvis” avisen deres oppå vesken eller mobilen din, for så å snike den med idet de går videre.

Festing og klemming:
Hvis du og vennene skråler og synger langs gata etter en fuktig kveld på byen, bør du være obs hvis noen forsøker å henge seg på moroa. Noen bruker denne anledningen til å late som om de også er fulle for å komme nærmere lommeboka…

Hjelpeløs:
”Unnskyld, men kan du hjelpe meg med å ta ned den fra hylla”… Når du strekker deg opp etter ønsket gjenstand får tyven fri tilgang til lommene dine eller veska uten at du følger med.

”Du mistet noe”:
Med en gang du har tatt imot kortet i minibanken og venter på at pengene skal komme ut, kan tyven forsøke å distrahere deg, ved for eksempel å si at du har mistet noe på bakken.

Forbrukerportalen: Hva dekker forsikringen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere